Trčanje.rs i naše uruženje “Aktivan život” ove godine će uvesti novinu u trke u Srbiji. U saradnji sa Beogradskim maratonom, po prvi put ćemo na trci 18.4.2010. imati pejsmejkere za polumaratonsku i maratonsku trku.

Pejsmejkeri ili markeri su iskusni trkači oko kojih se formira grupa ljudi koji žele da završe trku u istom vremenu. Na taj način rekreativni trkači i trkačice ne moraju da se brinu da li trče suviše sporo ili brzo u odnosu na ono što su planirali. Takođe, grupa daje motivaciju i podršku pojedincu da ne odustane kada je teško.

Javite se ukoliko ste planirali da trčite trku u nekom od sledećih vremena za polumaraton ili maraton. Posebno će nam interesantan biti maraton, pa čak i ako vaše željeno vremene ne pronađete u donjoj listi a vi ostavite komentar, pa ćemo se u toku narednih dana dogovoriti.

Polumaraton

  • 1:30
  • 1:45
  • 2:00

Maraton

  • 4h
  • 5h – Nino
  • 6h (prolaz na 23. km brži od 3 sata)

Odgovornost pejsmejkera

Pejsmejkeri će trčati u sintetičkim majicama koje će na sebi imati oznaku ciljnog vremena i brzine (u min:sekund po kilometru) kojom će se kretati. Oko struka pejsmejkera biće vezana trakica na koji će biti okačen balon sa helijumom. Na balonu će takođe biti ispisana brzina kojom će se grupa kretati kako bi ostali učesnici mogli da pronađu markere na startu trke.

Šta dobijaju pejsmejkeri?

Pored funkcionalne majice Beogradski maraton je za pejsmejkere obezbedio besplatnu startninu. Mi, pak, verujemo da će trkači sa balonima biti jedni od najinteresantnijih učesnika trke, pa očekujte navijanje publike i mnoštvo fotografija. I da… ne zaboravite da ćete biti deo ekipe koja će u istoriju ući kao prva grupa pejsmejkera u Srbiji :)

Prijavljivanje

Prijavite se u komentarima, na mejl kontakt@trcanje.rs ili na telefon 064 50 72 603 kod Veroljuba. Prednost će imati iskusniji trkači i trkačice (mi bismo voleli da vidimo i devojke u ulozi vođa grupe). Pored iskustva poželjno je, ali nije obavezno, da imate i GPS sat za trčanje, kako biste držali konstantan tempo tokom trke. Javite se što pre kako bismo se dogovorili oko veličina majice i sastanka na kojem ćemo proći operativan plan na dan trke.

Foto: Rolf B. Röper, Flickr