* NaslovnaTrkeVesti

Bostonski maraton se vraća na izvorni datum i Patriots day. Broj učesnika za 126. Bostonski maraton utvrđen na 30.000. Svi učesnici moraju biti potpuno vakcinisani da bi učestvovali

Nema komentara

Bostonska atletska asocijacija (B.A.A.) saopštila je danas da je broj učesnika za 126. Bostonski maraton, koji bi trebalo da se održi u ponedeljak, 18. aprila 2022. godine, utvrđen na 30.000 učesnika. Svi sportisti moraju biti potpuno vakcinisani da bi učestvovali u trci.

bostonski maraton

Obavezna vakcinacija svih učesnika

Učesnici će morati da dostave dokaz o vakcinaciji pre nego što budu mogli da učestvuju u trci 18. aprila 2022. Da bi se smatrali potpuno vakcinisanim učesnicima, moraju završiti seriju vakcinacije vakcinom sertifikovanom od Svetske zdravstvene organizacije pre preuzimanja startnog broja (petak, 15. april).

Bilo kom registrovanom sportisti koji ne može da pruži dokaz o vakcinaciji neće biti dozvoljeno da učestvuje u trci. Prijave neće biti odložene, refundirane ili prenete na buduću trku. Zahtevi za medicinsko izuzeće će se razmatrati pojedinačno.

Kako želimo da se vratimo na tradicionalni datum Dana patriota po prvi put od 2019. godine i omogućimo što većem broju sportista da učestvuju što je bezbednije, znamo da je uslov o potpuno vakcinisanim učesnicima odgovarajući uslov za implementaciju.

Imali smo stopu vakcinacije od 93% među našim učesnicima 125.Bostonskog maratona i želimo da damo svoj doprinos kako bismo nastavili da ublažavamo širenje COVID-19 dok nastavljamo sa povratkom trkama.

Tom Grilk, Predsednik & CEO B.A.A

Registracija učesnika za 126. Bostonski maraton počinje 8. novembra

Registracija za Bostonski maraton 2022. će se odvijati tokom pet dana, otvaranje u ponedeljak, 8. novembra u 10:00 ET i zatvaranje 12. novembra 2021. u 17:00. ET.

B.A.A. će koristiće isti proces registracije za kvalifikovane trkače kao i za trku 2021., omogućavajući svakom sportisti koji je postigao trenutno važeće kvalifikaciono vreme za Bostonski maraton da podnese prijavu za registraciju između 8. i 12. novembra 2021. preko BAA-ove onlajn platforme, Atletsko selo.

Prijave se ne obavljaju po principu redosledea (ko prvi dođe biće prvi uslužen) i prijave se primaju do 17:00 časova. ET u petak, 12. novembra. Kvalifikacioni period je počeo 1. septembra 2019. i zatvara se u 17:00. ET u petak, 12. novembra.

Postignuto kvalifikaciono vreme ne garantuje mesto na startnoj listi

Svi trkači koji su ostvarili kvalifikaciono vreme mogu podneti prijavu u bilo kom trenutku tokom perioda registracije. Postizanje nečijeg kvalifikacionog standarda ne garantuje prihvatanje na Bostonski maraton zbog ograničenja broja učesnika. Biće primljeni oni koji budu najbrži u grupi prijavljenih u svojoj starosnoj i polnoj grupi.

Cena startnine za Bostonski maraton

Startnina za učesnike koji su postigli kvalifikacionu normu će ostati 205 USD za stanovnike Sjedinjenih Država i 255 USD za međunarodne trkače.

Drugu godinu zaredom, učesnici će imati priliku da kupe osiguranje pri registraciji na mestu registracije.

Kvalifikacije za Bostonski maraton 2023 su počele

Kvalifikacioni rok za 127. Bostonski maraton, koji bi trebalo da se održi 17. aprila 2023, počeo je 1. septembra 2021. Detalji registracije za tu trku biće objavljeni nakon Bostonskog maratona 2022.

Koje su prednosti i mane trčanja po mraku?
Mogu li ljute papričice da poboljšaju vaše trkačke performanse i izdržljivost?
Tags:

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed