Trke

23. Beogradski Time Force maraton

79 komentara

U nedelju, 18. aprila 2010. godine sa početkom u 10:00 h održaće se 23. Beogradski TIME FORCE maraton. U okviru takmičenja održaće se tri trke: Maraton (42,2 km), polumaraton (21,1 km) i Trka zadovoljstva (5 km). Takmičenje se održava po pravilima ASS i IAAF. O Beogradskom maratonu smo toliko toga pisali, od planova, staza, programa priprema, a sada vam dajemo informacije o propozicijama, prijavljivanju i dajemo uputstvo za takmičare.

Organizator manifestacije, Beogradski maraton d.o.o. je dosta učinio da promeni način na koji trkači gledaju maraton, jer su prepoznali nas, Trčanje.rs i organizaciju „Aktivan život“ kao bitan faktor  koji vodi vodi popularizaciji rekreativnog trčanja u našoj zemlji i regionu. Očekujte konkretne primere ove saradnje već u nedelju, 18.aprila.

Trka zadovoljstva

Ova trka na 5km  je manifestacionog karaktera, bez prijavljivanja, pobednika i plasmana. Pravo učešća imaju svi koji to žele. Start trke je u 10.05 h na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Trg Nikole Pašića (ispred Narodne skupštine Republike Srbije) i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Kralja Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Kralja Milana. Cilj je na Terazijama.

Polumaraton

Pravo učešća imaju svi građani, a deca od 12 do 16 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u 10:00 h ispred poslovnice „JAT Airways-a“ u Bulevaru kralja Aleksandra i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Kralja Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankov most – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka (Tvornička) – Bulevar Mihaila Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića (Bul. AVNOJA) – Bulevar umetnosti – Milutina Milankovića (III bulevar) – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – Brankov most – Brankova – Zeleni venac – Kraljice Natalije (Narodnog fronta) – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije. Cilj je ispred hotela „Moskva“.

Maraton

Pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina. Start trke je u 10:00 h ispred poslovnice „JAT Airways-a“ u ulici Bulevar kralja Aleksandra i trči se ulicama: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Crveni krst – Kralja Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankov most – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Tošin Bunar – Zemunska – Vojvođanska – Nehruova – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarska – Ivićeva – Tošin Bunar – Zemunska – Vojvođanska – Nehruova – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – Brankov most – Brankova – Zeleni venac – Kraljice Natalije (Narodnog fronta) – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terezije. Cilj je ispred hotela „Moskva“.

Prijavljivanje

Prijavljivanje za učešće u polumaratonu i maratonu je se može izvršiti na dva načina:

 1. on-line preko sajta organizatora, gde se prijave primaju uz skenirani dokaz o uplati i uz uredno popunjenu E-prijavu. Ovaj način prijavljivanje je u toku i trajaće najkasnije do 10. aprila. Ako vam je ovo suviše komplikovano, sačekajte klasično prijavljivanje kada sve možete završiti u isto vreme.
 2. Prijavljivanje u prijavnom centru će biti moguće od 12. do 17.4.2010. godine, na Trgu Nikole Pašića (kod spomenika). Radno vreme prijavnog centra je od 10h do 20h svakog dana osim subote (17.04.2010.) kada će raditi do 16h. U prijavnom centru se u istom periodu podižu i startni paketi za prijavljene na on-line način. Posle toga vremena prijavljivanje će biti završeno.

U nedelju 18.04.2010. godine, u Prijavnom centru će biti moguće preuzimanje takmičarskih paketa samo za takmičare koji su se već prijavili, a nisu iz Beograda i to samo do 9h. Plaćanje učesničkih paketa i prijavljivanje na dan maratona (18.4.2010.) nije moguće!

Uputstvo za takmičare

 1. Trkači dolaze u predstartnu zonu – ul. Arhiepiskopa Danila – na naznačeni ulaz počev od 08:30, najkasnije do 09:45.
 2. Na ulazu svaki trkač dobija kesu za svoju garderobu. Trkači se presvlače u šatorima, stavljaju svoju garderobu u kese, obeležavaju kese i odlažu ih u određeno garderobno vozilo. To vozilo će ih kasnije čekati na izlazu iz zone cilja. U predstartnoj zoni, takmičari mogu da koriste WC, vodu i lekarsku pomoć.
 3. Svaki takmičar mora da nosi isključivo startni broj pod kojim je prijavljen – u suprotnom biće diskvalifikovan.
 4. Pre izlaska u zonu starta trke, a najkasnije do 09:50, trkači pristupaju kontroli startnih brojeva. Trkači koji zakasne ili ne prođu kontrolu startnih brojeva, neće imati zvaničan plasman (biće diskvalifikovani).
 5. Trkači se zagrevaju u zoni starta. Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje neposredno iza linije starta, a svi ostali iza „živog zida“.
 6. Trkači su dužni da prate uputstva spikera i sudija na startu. Trkači koji svojim ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni sa starta i diskvalifikovani.
 7. U 10:00 zvuk sirene označava start trke.
 8. Svi takmičari u maratonu moraju da prođu kontrolno mesto (check point) na 10 km, koje je ujedno i kontrolno mesto na 27 km. Na toj tački utvrđuje se trenutni redosled u trci. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na ovom kontrolnom mestu, gubi plasman i rezultat.
 9. Svi takmičari u maratonu moraju ući u drugi krug u Novom Beogradu (raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle) do 13:00, u suprotnom se isključuju iz trke.
 10. Vremenski limit za maratonsku trku je 6 časova.
 11. Na svakoj okrepnoj stanici na prvom stolu će biti samo lični napici elitnih trkača.
 12. Trkači koji odustanu mogu se obratiti najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama i da tu sačekaju prevoz do garderobnog vozila na cilju, ili do zdravstvene ustanove (u slučaju potrebe).
 13. Od ulaska u ciljnu ravninu (oko 400 m do cilja) počinje razdvajanje polumaratonaca i maratonaca. Maratonci trče levom stranom ulice i ulaze u levu stranu kapije, a polumaratonci desnom stranom ulice i ulaze u desnu stranu kapije.
 14. Po ulasku u sistem levaka, u koji upućuju sudije na cilju, treba nastaviti kretanje da ne bi došlo do zagušenja. Svaki učesnik treba da skine odsečak sa svog takmičarskog broja i preda ga sudiji u levku.
 15. Maratonci dobijaju medalje. Po izlasku iz levka svim učesnicima su na raspolaganju okrepa, medicinska pomoć i WC.
 16. Po izlasku iz ograđene zone cilja, trkače čekaju garderobna vozila gde će, na osnovu takmičarskih brojeva, dobiti kesu sa ličnim stvarima.
 17. Za eventualne žalbe i prigovore na regularnost takmičenja, trkači se obraćaju glavnom sudiji u cilju, plaćaju taksu od 1.000,00 dinara (za strane takmičare 50 USD) i popunjavaju poseban obrazac. Novac se ne vraća u slučaju da Vrhovna sudijska komisija utvrdi da je žalba neosnovana. Za usvojene žalbe novac se vraća.
 18. Proglašenje prva tri takmičara u apsolutnom plasmanu u polumaratonu i maratonu (M i Ž) će se održati na bini u cilju u 13:15.

PRVENSTVO SRBIJE U MARATONU ZA 2010. godinu

– održava se u okviru 23. Beogradskog Time Force maratona –

Organizator

Beogradski maraton, 11000 Beograd, Humska 4, tel/faks: 011 369-0709; 306-5720

Termin

Nedelja 18.april 2010. g. Start trke u 10.00 časova.

Mesto takmičenja

Beograd, start ispred crkve Svetog Marka

Pravo nastupa

Shodno članu 13.1 Propozicija ASS za 2010-12. godinu. Pravo nastupa imaju takmičari sa izvršenom preregistracijom za 2010 g. prema odluci UO ASS i klubovi koji su izmirili svoje obaveze po članu 7.9 (7.5.) Propozicija. Obavezan je važeći lekarski pregled za nastup u maratonskoj trci.

Kategorije

Prvenstvo se održava isključivo u disciplini maratona u kategoriji seniora i seniorki

Prijava

1. Do četvrtka 15.04.2010. u 12,00č na adresu Takmičarske komisije ASS (Strahinjića bana 73, Beograd, e-mail asj@eunet.rs, faks 011-2627-372).

Prijava mora sadržati ime i prezime, klub, godište i registracioni broj takmičara. Nepotpune prijave se neće prihvatiti.

2. Za učešće na maratonu neophodna je i prijava organizatoru takmičenja Beogradskom maratonu e-mailom: na adresu bgdmarathon2010@infotrend.rs (do 10. aprila) ili posle tog vremena lično u prijavnom centru na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Za prijavljene takmičare koji ne nastupe na takmičenju bez opravdanog razloga klubovi snose sankcije po članu 7.9 Propozicija.

Startnina

Startnina se plaća na račun Beogradskog Maratona (tekući račun 160-264899-03) u iznosu od 750 dinara po takmičaru.

Preuzimanje startnih brojeva do jedan sat pre početka trke.

Propozicije takmičenja

Prvenstvo Srbije u maratonu održava se u skladu sa članom 17 Propozicija ASS za 2010-2012 godinu.

Detaljna uputstva u vezi takmičenja nalaze se na stranici Beogradskog maratona: http://www.bgdmarathon.org/mar.htm

NAGRADE

[table “73” not found /]

Za finišere sa vremenom sporijem od 2:24:59 nagrade se ne isplaćuju.
Rekord staze: muškarci 2.10:54, 5.000

[table “79” not found /]

Za finišerke sa vremenom sporijem od 2:59:59 nagrade se ne isplaćuju.
Rekord staze: žene 2.29:44, 5.000 €

Polumaraton

Muškarci/žene:

 1. 1.000 €
 2. 600 €
 3. 300 €

Nagrade za plasman nisu fiksne, već zavise od rezultata. Od svake nagrade na ime poreza oduzima se 18 %

Nama rekreativcima je ipak najvažnija vest da od ove godine svi učesnici polumaratona koji istrče celu stazu polumaratona dobijaju učesničku medalju. Postoji izvesna razlika u medaljama, jer nisu iste za maraton i polumaraton. Maratonci su medalje dobijali u cilju i ranijih godina.

Trčite BG polumaraton sa nama: nedelja 10/11
Budi pejsmejker na Beogradskom maratonu!

Povezani članci

79 komentara. Leave new

 • Vujo,samo se još raspitajte da li su trke na 42,19km i 21,1km ujedno i Prvenstvo Srbije u maratonu i polumaratonu i objasnite pod kojim uslovima ljudi mogu da se takmiče na zvaničnom Prvenstvu Srbije i šta treba da imaju takmičarsku knjižicu kluba,lekarski pregled itd

  Odgovori
 • Mislim da je Prvenstvo samo u maratonu.Trebas imati takmicarsku knjizicu i lekarski pregled…

  Odgovori
 • Evo, u tekstu je sada potpunija informacija. Prvenstvo Srbije u MARATONU se održava u okviru Beogradskog maratona, a svi zainteresovani moraju da se prijave na dva mesta: Atletskom Savezu Srbije i naravno -organizatoru.
  Jasno je, kao što je Zoran rekao da se u ASS prijavljuje sa takmičarskom knjižicom i važećim lekarskim pregledom. Kriterijume koje traži ASS atletičari i njihovi klubovi se mogu informisati u ASS.

  Odgovori
 • hvala.samo da budemo dobro informisani zato što ima dosta ljudi koji su u klubovima,neki su i novi, pa da znaju,neki i da se oprobaju na maratonu,a ako već i trče da budu plasirani a ne da ostanu bez medalje i plasmana na Prvenstvu Srbije

  Odgovori
 • Da li ove godine i polumaratonci dobijaju medalje?

  Odgovori
 • a kakav to paket se dobija ???

  Odgovori
 • @niioon , pa novogodisnji, kakv ocekujes inace?!?!

  Odgovori
 • pa ne znam mozda jedne patike od 200dinara

  Odgovori
 • Tekst je dopunjen informacijama o nagradama za takmičare. Polumaratoncima rekreativcima pretpostavljam najviše znači vest da će u cilju dobiti i MEDALJE, koje će se nešto razlikovati od maratonskih. Nadam se da će sad biti dosta zadovoljnih polumaratonaca…
  Inače da kažem da je promoter ovogodišnjeg maratona Poljak, Marijan Jerži Voronjin, najbrži beli sprinter svih vremena.

  Odgovori
 • A da nije ipak jedna greška u tekstu što se tiče nagrada u ženskoj konkurenciji? 🙂
  „Za finišerke sa vremenom sporijem od 2:24:59 nagrade se ne isplaćuju.“

  Jer za pretrčan maraton ispod 2:27 imaju čak 30.000 evra za pobedu!

  Kod muškaraca stoji isto to vreme ispod kog se nagrade ne isplaćuju, ali je krajnje logično, jer se najmanje nagrade dodeljuju za 2:14 i sporije…

  Odgovori
 • Olivera Jevtic trcace u nedelju polumaraton u Beogradu!
  Da ne prenosim ceo tekst…Najavila je da ce napasti rekord staze koji iznosi 1:11:41,koji je postavila 2008.godine.
  Lepa vest 🙂

  Odgovori
 • pa jeste cula za 15.000 eur ako obori rekord

  Odgovori
 • Au Zoki.. koji si ti.. ovo što radiš nije u duhu novinarske etike.. puštaš ranije vesti :))

  Odgovori
 • Andrija, hvala na ispravci, treba 2:59:59. Upravo sam izvršio korekciju.

  Odgovori
 • @ veki
  Bilo na TV-u…

  Odgovori
 • Sad mi rece Slave da su doputovali Kenijci, i da su smjesteni u hotelu Slavija.Jutros je jedna grupa njih trcala u parku kod Jugoslovenskog dramskog pozorista.Kaze da ni jedan od njih nema vise od 50kg(sa krevetom). 🙂

  Suncano jutro…dva dana do maratona…kenijski trkaci trce po gradskim parkovima…Zivot na trenutake pokazuje svoje bajkovite strane!Kako je lijepo biti ziv,zdrav i utreniran. 🙂 Vidimo se u nedelju!!!

  Odgovori
 • Kenijci? Sjajno, Dado, eto nama pejsmejkera ako hoćemo 2:10 – 2:15 na maratonu :)))

  Odgovori
 • Srecno svima u nedelju!

  Odgovori
 • danas sam otisao da se prijavim kada ono ja mislim da je bio MIG sa svojom listom pulena njih 25+nesto je imao da prjavi covek napravio red i kolaps u satoru 🙂

  Odgovori
 • Juče sam bila da se prijavim za polumaraton ali kad sam videla onu krpu od majce jadnu svu nikakvu odustala sam. Ja sam jedna od onih što zbog majce učestvuje ovogodišnja je nikad gora.
  Kad sam pitala šta je ovo našta liči rečeno mi je da je sponzor kriv za kvalitet majci. Moram da dodam da je i štampa očajna.
  Javila sam se Vekiju volontiraću ali zbog najružnije i najjadnije majce neću da učestvujem i još po većoj ceni, užas.

  Odgovori
 • Ja trčim zbog sebe … i na neki način da iswtrčim što više martatona pa i polumaratona … hoću kod Boroje u KLUB

  a majice kakve su da su … ako se posebno plaćaju a ružne su onda ne kupujem ,,, ako su lepe onda ih nosim i šepurim se …

  majice mi odavno nisu nikakva preokupacija ….

  Odgovori
 • Vest da i polumaratonci dobiajju medalje me je jako obradovala.Konacno jedna pozitivna promena u odnosu na ranije godine.Koristim priliku da svima pozelim na prvom mestu da zavrse trku bez ikakvih zdravstvenih problema a ako uz to budu imali snage i da zabeleze dobro vreme.Sto se mene licno tice jurim vreme ispod 1:30 i nadam se da cu uspeti.Srecno svima i vidimo se u nedelju i ne zaboravite, svi smo mi vec unapred pobednici i sampioni…

  Odgovori
 • ja kada bi gledao kakve stvari cu da dobijem ako „trcim“onda nikad ne bi ni pokusao da trcim medalje i dipome

  Odgovori
 • …cekajte malo.Znaci svi polumaratonci koji istrce Beogradski maraton dobijaju medalje…ako je tako to je super

  Odgovori
 • Koliko ja kapiram stvari istina je,svaki polumaratonac koji zavrsi trku dobija neku medalju…kakva je videcemo 🙂

  Odgovori
 • GOTOVO!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovori
 • 21km – 2:22:05

  prezadovoljan 😀

  Odgovori
 • Meni se cini da je ove godine trka bila sporija tj teza jer je duvao vetar

  Odgovori
 • Goran Zecevic
  april 18, 2010 16:16

  21,1 km – 1:22:20 – da nije bilo vetra bilo jos bolje, ali i ovako je dobro, posto mi je ovo licni rekord. :)))

  Odgovori
 • I ja po planu 04.48.00, sve je bilo super, nije bilo kriza i čuvenog zida več samo ravna linija od starta do cilja! Pozdrav svima!

  Odgovori
 • Uglavnom, zadovoljan sam trkom, nisam previše forsirao, uspeo sam da se dogegam do cilja za tačno 3h 38 min. U cilju su me dočekali moji prijatelji kojima se zahvaljujem od srca.
  Narode, s obzirom da smo imali dan za trčanje a ne dan za fotografisanje, uradio sam samo par fotki, evo gledajte 6 sličica sa desne strane (Flickr).
  Ko je bio vredniji od mene, neka slobodno stavi fotke na naš Trčanje.rs fejsbuk nalog i neka počne tagovanje.
  http://www.facebook.com/trcanje
  Molim sve drugare kojima je lakše da šalju fotke mejlom da mi ih proslede.

  Odgovori
 • Jadno sam trčao, oko 2h 10min. Pre četiri dana sam istrcao 16km za 1h i 10min i bio mi je plan da idem tempom od 1h 45min i ubrzam u poslednjih šest kilometara (ovo mi je nekako nasigurnija taktika za prvi polumaraton). Negde deset kilometara pre kraja uhvatio me je grc u levom listu i nije me pustao skoro do kraja. Hodao sam, istezao ga, tukao u jednom trenutku ali nije hteo da ode. Tako u bolovima sam nekako dostrčao do cilja.
  Bilo je sjajno, pogotovo kada sam video da dobijam i medalju (nisam znao za to).
  Hoću opet.

  ps. Previše nizbrdice na početku i šteta što nije padala ona „prljava kiša“ koju su najavljivali, to bi bilo epski, makar za mene.

  Bravo za sve koji su zavrsili

  Odgovori
 • Greška za vreme- 04.58.00, nisam ni smeo ni hteo brže jer je cilj bio 05.00.00.
  Za mene veoma lepo iskustvo!

  Odgovori
 • Svaka cast na istrcanoj trci svim ucesnicima!!!
  Vetar – to je sastavno deo BG maratona. Jos ga nikad nisam trcao bez vetra.
  (bravo i za pejsmejkere!!!)

  Odgovori
 • Hvala ogiju za pomoc na polumaratonu, narocito za poslednja 2km Jagodinac 🙂

  Odgovori
 • Čestitke svim učesnicima! Zavidim vam…

  Odgovori
 • Istrcao svoj licni rekord na polumaratonu – za oko 4:30 brze nego dosadasnji.
  S obzirom da sam trenirao cesto uz vetar, nije mi mnogo smetao.
  Mislim da je ovo moj maksimum. Sledece godine, ako sve bude OK, eto mene na 42km pa koliko god trajalo 🙂

  Odgovori
 • evo ga stize most i povratak vetar je duvao i duvao ali nismo se dali bar ja

  Odgovori
 • ISTRČALA SAM SVOJ PRVI MARATON ZA MUNJEVITIH 4:42:25!!!!

  svim druškanima koji su danas branili boje http://www.trcanje.rs, ČESTITAM!
  rasturili smo, oplevili, ošašavili, razvalili, ma vladali smo stazom!

  hvala svima koji su tapšali na startu, na cilju i uz put!

  bravo, drugari, BRAVO!

  Odgovori
 • e i ja bih hteo puno da se zahvalim svima na ovom sajtu, da nije bilo vas verovatno se ne bih ni odlucio da istrcim polumaraton 🙂

  Odgovori
 • Naravno kao i svima i meni je jak vetar napravio mali problem.Nisam oborio licni rekord koji sam postigao pre 20-ak dana u NS (1:41:51) ali i konstitucija terena nije ista,BG je malo teza staza,ali sam prezadovoljan ovim polumaratonom rezultatom 1:44:17.Moj najbolji rezultat do sada u BG bio je 1:50:10.
  Hvala sajtu trcanje.rs sto postoji i na organizovanim treninzima na Adi,stvarno su mi pomogli.
  Pozdrav svim junacima i junakinjama koji su danas trcali!

  Odgovori
 • Jako sam zadovoljan svojim vremenom 3:14, sto je moj drugi maraton. Prvi je bio prosle godine na istoj stazi 3:35. Divan i neocekivan napredak za mene 21min:)

  Odgovori
 • CESTITKE ZA SVIJU !!!…iako nam uslovi nisu bili najbolji pokazali smo da smo jaki i mozemo sve da prevazidjemo ,vjetar,vrucinu,pa i one case vode na pocetku.. deset ljudi ide a jedna casa na stolu ,strasno :)))…ali popravili su se na kraju ….. BRAVO ZA SVE !!!

  Odgovori
 • Zavrsio sam polumaraton za 1:33:01 i potpuno sam razocaran iz razloga sto sam 3/4 trke trcao sa ogromnim bolovima u stomaku.Pojma nemam sta mi se desilo.Znaci strasno sam iznerviran jer sam vreme 1:30 imao na 21km tokom priprema za maraton i nikada mi nista nije bilo ali bas danas taj neki bol u stomaku me ubio…jesam popravio vreme u odnosu na proslu godinu ali jednostavno mi je krivo jer sam ocekivao da dam svoj maksimum i da vidim sta je i koliko to ali nije mi se dalo

  Odgovori
 • Društvo, veliku smo stvar svi uradili.. svaka čast na postignućima! Veoma sam ponosan na našu zajednicu i na energiju koju gajimo :))

  Verujem da smo svi umorni, pa sutra očekujte neko veće pisanije i utiske na sajtu.

  Do tada poziv za sve posetioce sajta da pošalju svoje fotke sa maratona na kontakt@trcanje.rs

  Odgovori
 • Bravo svima koji su danas trčali i strčali svoje trke.

  Bravo Ogiju pejsmejkeru koji je u minut istrčao polumaraton.

  A najveće čestitke jednom načem trkaču koji se ne pojavljuje na sajtu i na FB, ali je Vujin klupski drug.

  Sloba Leontijević je istrčao maraton u vremenu 3:10:23 i sa tim vremenom je treći od trkača iz Srbije. Pre njega su na cilj stigli samo Saša Stolić i Branko Stević – aktivni atletičari.
  Da se prijavio u kategoriji za Prvenstvo Srbije u Maratonu – osvojio bi medalju !!!

  Odgovori
 • @veki pa gde je vujke bio hehehe ….

  Odgovori
 • @zorz
  Bice bolje drugi put,samo opusteno…

  Odgovori
 • Stolic je istrcao onoliko koliko mu je trebalo za pobedu. Svaka cast njemu.
  Sramota je da na prvenstvo drzave ne izadju nasi najbolji maratonci.
  Ko je krivac ASS, klubovi, pojedinci-takmicari ili organizator maratona, voleo bih da znam.
  Jedno BRAVO za Miga koji je bodrio trkace citavo vreme!

  Odgovori
 • Cestitke svim takmicerima na ucescu, rezultatima i sjajnom druzenju! Hvala pejsmejkeru Sebi sto je nas veterane padobrance doveo do cilja polumaratona za oko 2 sata :-)))
  Zbog ovog sajta sam i pozeleo da u 40 godini prvi put istrcim maraton! Hvala Vujo, saljem ti majicu koju sam obecao, Sebi naravno (a i Vekiju da se ne ljuti 😉

  Odgovori
 • 23.Beogradski maraton je bio jedan potpuno nov doživljaj za mene. Prvi put sam trčao „po zadatku“, na zadato vreme. Bila je to prilika za trening dužine, kao i mogućnost da više pažnje obratim na okolinu, takmičare oko sebe, publiku, jer kada trčim trku za sebe takve stvari promaknu, više sam skoncentrisan na svoj korak, disanje, tempo, pa promaknu druge stvari. Lepo mi je bilo u društvu trkača koji su polmaraton završavali oko 2 sata. Video sam i bol, agoniju i patnju, a bilo je i sreće, radosti i pobedničke euforije. Bukvalno sve što može da pruži jedan istrčani polumaraton. Čestitam svima koji su ga uspešno savladali, a onima koji su odustali(ako uopšte ima takvih) poruka da ne odustanu od daljih treninga, biće bolje drugi put na nekoj drugoj trci. Znam da su to možda trenuci tuge i razočarenja, ali će sledeći polumaraton doneti uspeh,radost i sreću! Takve stvari smo mi mi prolazili

  Odgovori
 • cestitke svima!!!
  dozvolite mi posebno BRAVO za KSENIIJU i ostale dame (malo „rodne podrske“, ne zamjerite) 🙂

  Odgovori
 • Ćaos ekipo

  Teško je odoleti Bg maratonu i pod povredom ( leva pokosnica ).Pošto sam uplatu trke izvršio među prvima došao sam i iskoristio konzumaciju.
  Iskreno savetujem svima da ako imaju nekih zdravstvenih problema i smetnji za trčanje
  radije propuste trku nego da se siluju poput mene juče.Naročito bih ovoga puta naglasio da se pridržavate saveta isključivo lekara.Na osnovu ličnog iskustva a smatrao sam da ga imam i znanja iz farmakologije ( fakultet veterinarske medicine 3 god. ) cenio sam da pojedini konvencionalni sportski preparati koji se vrte po teretanama mogu olakšati trku i doprineti boljem rezultetu.
  Dakle,batalite sve „dobronamerne“ savete i preparate iz teretana i bavite se rekreacijom, bez da hvatate lične rekorde posebno ne ako ste na neki način pod povredom.

  Odgovori
 • čestitke svim učesnicima bilo koje trke onima koji su rušili lične rekorde a i onima koji nisu,ima dana,biće trka.život je lep.pejsmejkeri imate od mene 10+.svako dobro svima

  Odgovori
 • Sve je lako kad si mlad,
  Svako odelo dobro ti stoji,
  KILOMETRE ON NE BROJI,
  o da o da o da….

  Odgovori
 • Daleko ispod ocekivanog, na kraju 1:52:28 uz mnogo poteskoca zbog meni nepodnosljive vrucine a kasnije i vetra. Osvojena medalja ide cerkici a meni preplanuli ten!!!

  Odgovori
 • Hej Arso ta pesma jos odzvanja BG-om :))

  Odgovori
 • E da, i onda, na nekom 18km sam naleteo na grupu ljudi koji su bili raspoloženi da pevaju samnom. 🙂
  A sve to za moj grad i moje ljude :D!!!
  Drži se Beograde.

  Odgovori
 • Ja sam oborio cak i vreme iz NS i postavio novi licni rekord od 1:45:45 – i sad imam pomesana osecanja. S jedne strane, ovo je za mene fenomenalno vreme i moram da budem srecan, a sa druge, bukvalno tokom cele trke sam bio uveren da ce biti ispod 1:45, i veoma sam se razocarao kad sam video da se to nije desilo… Bukvalno pojma nemam ni zasto ni kako… Inace, na Brankovom mostu prosto nisam mogao da verujem koliki vetar je duvao, dobro me nije odneo nazad kuci u Zemun kako se razgoropadio 🙂

  Veliki pozdrav i hvala svima, a narocito Vekiju i Vuji kao pokretacima ove ekstremno pozitivne inicijative, Kseniji kao inspiraciji svima nama da sledeci put dupliramo stazu, kao i Arsi pevacu! Vidimo se uskoro 🙂

  Odgovori
 • Moja dilema je resena.Konsultovao sam se jednim trenerom i za bol u predelu stomaka koji me je pratio vecim delom trke kriv sam ja.U pitanju je bila ishrana pre trke.Jednostano jeo sam mnogo rano(ustao pre 6 da bih doruckovao vodjen logikom da ‘slegne’) a ispostavilo se da sobzirom sta sam jeo to je po njegovim recima trebao da jedem oko 8h.nakon nesto vise od pola sata jednostavno organizam nije vise imao energije i pojavio se taj bol.Covek mi je rekao da je u pitanju jetra kada sam mu pokazao gde me bolelo a verujte mi bolelo je na svaki udah-izdah.Da sam pojeo bananu pre i cokoladicu u toku trke ne bi mi bilo nista.Kada mi je to rekao setih se proslogodisnjeg maratona kada sam jeo isto sto i ove godine samo umesto suvog grozdja koje sam jeo ove god pre trke tada sam pojeo bananu i jednu cokoladicu.Proslogodisnju trku zavrsio sam bez ikakvih bolova a ovu teskom mukom.Nije mi samo jasno zasto sam menjao oproban recept.Medjutim ajde popravio sam nesto sitno vreme,prosle godine sam bio 97. ove 75.Medjutim slaba mi je to uteha…da nije ove medalje koja mi veoma znaci ne znam sta bih 🙂

  Odgovori
 • Hoću i ovde da ostavim poljupce i smeške svima koji su trčali juče i bili pravo lice naše zemlje, grada, trkačke zajednice i naše Ade.

  EVO:
  :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Neka svako uzme šta hoće!

  Htela sam i da čestitam našim pejserima što su face, Vekiju i Vuji što su organizovali gomilu superfenomenalnih stvari, od nedeljnih akcijanja do okrepe kod SC (BANANE! ŽIVELE BANANE!!!) i svima koji su tapšali, na stazi i pored staze.

  Poseban poljubac svima onima koji su juče trčali po prvi put. (Među njima sam 🙂 ) Videli smo da nije nemoguće, sad natrag u stvarni svet i pričajmo svima o tome!
  (Ja sam danas nosila maratonsku medalju na faks. Majke mi. Toliko sam srećna!)
  A devojke koje nisu jurile juče sa nama – nema frke, vidimo se na nekoj drugoj trci, previše smo se zahuktale da bismo sad stale, zar ne?

  Da nije sajta trcanje.rs i njegove praprababe trcanje.info, ovo se ne bi dogodilo. I ja ne bih imala toliko mnogo slatkih drugara trkača.

  Odgovori
 • ja se i dalje smejem kada pogledam medalju i dalje ne vrujem da sam trcao 21.150 da je proslo 11nedelja od pocetka ….
  nego pitanje STA SADA KOJI SADA TRENING(PROGRAM DA KRENEM)$##@$#???

  Odgovori
 • a vreme nion si trčao!!!!!!!!!!!!
  nion sad si postavio,napokon, dobro pitanje u vezi treninga*****

  Odgovori
 • @mig pa koje vas vreme zanima vreme mog Garmina ili vreme Bg maratona ??

  Odgovori
 • @nion, sta si trcao? Polumaraton ili maraton?

  Odgovori
 • @ogi polu-m video sam vas ali na blic (balon) i to je bilo to 🙂

  Odgovori
 • Steta sto nismo trcali zajedno.
  Koje si vreme postigao?

  Odgovori
 • @ogi pa tesko da bi vas pratio mozda na nizbrdici mozda kazem 21.147 (1″57’34)po garminu ja sam krenuo na pocetku polako kada su svi otisli cak mislim da sam poslednji krenuo sa starta znaci nikog nije bilo iza mene i lagano krenu da obilazim ljude nisam hteo da me masa ponese pa posle da platim ceh na pola puta mada na 14km i okretanju posle merkatora vetar je tako duvao i tu se prica zavrsava vreme mi pada itd….

  http://connect.garmin.com/activity/30414646 cisto da potvrdim

  Odgovori
 • @mig ocekujem odgovor od vas ??

  Odgovori
 • @zorz – lepa lekcija i hvala što si je podelio sa nama

  @ksendžo – prava si lavica.. imam neke tvoje fotke sa Aleksom koje ću okačiti u toku dana

  a @nion je izrastao u pravog trkača… em nije jurio na startu, em je počeo da postavlja i dobra pitanja u vezi sa treningom :))

  Odgovori
 • hehe samo da dobijem odgovore jos 🙂 ….nema sta garmin je bio pored mene i drzao me do 14km a posle toga vetar i ocaj

  Odgovori
 • @nion da li ti je 1″57′34 vreme „neto“ ili „bruto“ ?

  Odgovori
 • @mig pa ja sam hteo na 1’50 da idem ali … ipak BG uzbdrice i nizbrdice,a u Pancevu toga nema tako puno gde sam mogao da radim takve stvari mada sam se cuvao koliko sam mogao za ta 2km za kojih su mi pricali ili hodas ili ides polako a i dalje sam ja tezak sada sam mozda 87-88kg tako nesto poceo sam sa 95 tako da hocu da idem ispod 80kg,vreme mi je neto…P.S pored programa 21 Fitnes koji sam radio poslednje 3-4nedelje neke stvari nisam radio tipa 7km lagano jer sam tada radio sa Triatloncima a nesto sam radio iz vaseg programa blog nesto sam radio ali nisam sve uspeo (8×1000 i 2000m)i one duzine 14km i 20km to nisam radio jer nisam bio sprema psihicki da trcim 2xput u nedelju dana inace ja malo vise vucem na bacaca kugle @reci veki 🙂 tako da nisam neki trcak sa mojom visinom od 178cm

  Odgovori
 • miljurkodjurkovic
  april 20, 2010 20:34

  Pozdrav svima koji su istrcali svoje trke da dogodine bude jos bolje sa vetrom ili bez njega.Ja sam zadovoljan jer sam istrcao svoj drugi maraton, prvi je bio 1987 na Plitvicama za 3.13 a ,,meni je jako prijala jedna duga setnja oD Brankovog mosta do Terazija dabih zavrsio za 4.04,i jos nesto sek,,.Zadnjih 3km.sam sa teskom mukom dosao do cilja.Bice bolje na nekom narednom maratonu. Sva muka se zaboravi ipak je lepo trcati,ucestvovati na trkama kracim duzim pa i onim na 100km ili 12/24 bice i toga.pozdrav VEKIJU I VUJI.

  Odgovori
 • da li postoji lista za polu maraton ko je uzeo koje mesto?
  Ja sam istrcao 21 km za 1 sat i 47 min cenim da sam u prvih 400 🙂

  Odgovori
 • Naravno, slobo…
  Drugari, ako ima još neko da ne zna kako se plasirao, može to da vidi:
  Polumaraton: http://bgdmarathon.org/Polumaraton_2010_rezultati.pdf
  Maraton: http://bgdmarathon.org/Maraton_2010_rezultati.pdf

  Odgovori
 • Igore,
  imas li ideju kako bi se doslo do nekih snimaka sa ovog naseg 23. Maratona? Mozda nesto postoji al’ ja nemogu da nadjem. Isto me zanima i za predhodni 22. Maraton. Ukoliko ti je nesto poznato, molim te; „obelodani“. Ja sam usput video dosta „aparata“ ali nazalost nikakvu ponudu snimaka. Verujem da ima dosta zainteresovanih za ove fotografije.

  Ksenija me odusevila sa svojim komentarom. Treba da bude paradni primer za sve koji pretrce ovu distancu. Bravo Ksenija!
  Nesmem propustiti i pohvaliti AKCIJU:“banana“. BRAVO!

  Odgovori
 • Marko, fotke koje smo sakupili sa prošlog i ovog maratona su na našoj Fejsbuk galeriji : http://www.facebook.com/trcanje?v=photos

  Odgovori
 • Super! Premda sam ocekivao malo vise prikaza sa okrepnih stanica, pogotovo trenutke gde su ucesnici odbacivali prazne flase i case direktno u kontenere. To sam doziveo i video sopstvenim ocima. Igore, ako ti takav prikaz predje preko puta, odma objavi. Zeleo bih da skeptici (domaci a i inostrani) dobiju pravu sliku o maratonu u Srbiji i da vec na sledecem, 24. BG-Maratonu, budu i njegovi ucesnici.

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed