Naš zajednički trening ove nedelje obeležiće poseta glavna tri čoveka iz Beogradskog maraton. Gospodin Dejan Nikolić, Aleksandar Marinković i Predrag Momirović će nam ispričati kako izgleda organizovati najveću trku i sportsku manifestaciju u Srbiji. Bićemo obavešteni o toku priprema za Beogradski maraton, kao i o svim poteškoćama i načinima na koji se rešenja pronalaze.

Ono što je jako važno jeste da je Beogradski maraton, prepoznao značaj sajta Trčanje.rs kao predstavnika i glas učesnika Beogradskog maratona. Cele zime smo naporno trenirali u okviru mini prrojekta “Trčite sa nama Beogradski maraton”. Svake nedelje Igor Vujičić je postavio po 4 plana priprema za učestvovanje na Beogradskom polumaratonu i trci od 21km. Aktivan život ima u planu i predavanje o stazi Beogradskog maratona kao i organizaciju pejsmejkere za maraton i polumaraton. Zoran i Igor su već predložili da se postavi još jedna okrepna stanica sa vodom kod “Sava Centra”, a bilo je i predloga da se postavi sat sa prolaznim vremenom na 10 km.

Ukoliko imate konstruktivne predloge kako da ovu trku učinimo bolju, sada je pravo vreme da ih sve popišemo, napravimo prioritete i onda iz izvedemo ove ili sledeće godine. Pišite u komentarima ili još bolje, pojavite se u nedelju u 9h na Adi Ciganliji.

Konferencija za štampu u Skupštini grada Beograda. Foto: Igor Vujičić

U svakom slučaju ovo će biti lepa prilika da svi zajedno čujemo i uradimo nešto za trčanje u našoj zemlji i naš grad.

Okupljanje je kao po običaju u nedelju u 9h u kafiću Havana. Nakon trčanja, u 10:30 počećemo sa razgovorom sa organizatorima maratona. A kao što kaže zamenik direktora Bg maratona, Aleksandar Marinković, Uskrs nije razlog da se ne vidimo, jer je i sam maraton u par navrata bio organizovan na ovaj praznik.

Ada Ciganlija. Mesto sastajanja trkača za nedeljnom treningu.

Nezaboravite da ponesete jaja da se lupamo :)