Najave trkaTrke

Prevaziđite prepreke! BESPLATNA #BeActive noćna štafetna trka u paru

Nema komentara

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, BRC je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive. Glavni ciljevi nedelje usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

#BeActive noćna štafetna trka

Prijavite se preko linka!

U subotu, 24. septembra od 18h u Tašmajdanskom parku očekuje nas jedan nesvakidašnji događaj – BeActive Noć – koji će se u isto vreme održati u gradovima širom Evrope. Pripremite se da zasijate i ponesite dobro raspoloženje jer vas čekaju raznovrsni fitnes programi, fotografi i DJ. A od 20h prava poslastica: Noćna trka!

Štafetna trka nosi simboličan naziv ,,Prevaziđi prepreke”. Na samoj trci biće postavljene tri ,,barijere” koje će predstavljati sve prepreke koje moramo da prevaziđemo.

Svi od 14 godina i više mogu učestvovati na trci! Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti. Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800m na Tašmajdanu od ukupno 1600m u parku.

#BeActive štafetna trka propozicije

Trka je ograničena na 500 učesnika tj. 250 timova, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u 3 talasa – radi bezbednosti.

 • Brza trka za 2 člana, svako trči po 800m
 • Učešće je besplatno
 • Svaki učesnik dobija medalju i startni broj, kao i svetleće elemente
 • Trči se noću uz svetleće elemente
 • Posle trke vas čeka DJ
 • Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima
 • Subota 24. septembar od 20:00h, Park Tašmajdan
 • Prijavite se za trku na linku ISPOD I POŽURITE, BROJ MESTA JE OGRANIČEN, a trka je BESPLATNA! Važno: u okviru napomene upisati ime drugog takmičara sa kojim trčite!

Svi prijavljeni dobiće mejl za potvrdu prijave, 5 dana pred dan trke, a startne pakete i brojeve moći će da podignu na dan trke, u prijavnom centru u Tašmajdanskom parku.

O Evropskoj nedelji sporta

Osim trke, očekuju vas različiti fitnes programi, dj, i puno dobre energije!

Događaj je pokrenut od strane Evropske komisije. Sam cilj nedelje je razvoj sporta i fizičke aktivnosti, a događaj se realizuje u zemljama Evrope u isto vreme, ove godine po 8. put.

Tokom Evropske nedelje sporta organizuju se mnogobrojni događaji na nacionalnom i lokalnom nivou u okviru 4 teme:

 • edukacija
 • Radno mesto
 • aktivnosti na otvorenom
 • sportski klubovi i fitnes centri

Ovih nedelju dana održaće se preko 200.000 događaja na 40 lokacija za koje se procenjuje da će učestvovati preko 8 miliona ljudi! A kod nas ne samo u Beogradu, već i u Zaječaru, Pančevu, Zrenjaninu, Pirotu i drugim gradovima. Listu događaja pogledajte OVDE.

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta biće obeležen u Pragu 23. septembra 2022. godine.

Napomena: Događaj uključuje fotografisanje i snimanje. Svi učesnici događaja svojim prisustvom daju neopoziv pristanak i dozvolu Evropskoj komisiji da ih snimi, fotografiše i napravi zvučni zapis i da te medije upotrebljava isključivo sa diskrecijskim pravom Evropske komisije.

REZULTATE MOŽETE VIDETI OVDE!

Pod sloganom “Spajamo trkačku industriju” ove nedelje Evropska atletika organizuje biznis konferenciju u Štokholmu
Humanitarni krug oko Ade za Danicu Slavić i Kostu Galin
Tags: ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed