* BEOGRADSKI MARATON ** NaslovnaTrkeVesti

Više od 8000 trkača u Kini obeležilo Beogradski maraton!

Nema komentara

Kao što znate, ovogodišnji 33. Beogradski maraton trebalo je da se održi u nedelju 26.04.2020. godine, a odložen je za 18.10.2020. godine.

Juče je, međutim, u originalnom terminu, održana virtualna trka u Kini, „33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“, kao znak podrške Beogradskom maratonu, Beogradu i Srbiji i znak solidarnosti sa svim građanina Srbije u ovoj, za obe zemlje, izuzetno teškoj situaciji.

Medalja 33. Beogradskog maratona je obišla mnoge kineske znamenitosti

S obzirom da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja – ovogodišnji 33. Beogradski maraton održan je tako što je svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od maratona.

Pretrčana distanca je bila praćena i evidentirana, a svaki učesnik je, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobio i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu, kao i već dobro poznatu medalju, unikatnu za ovaj događaj.

U pripremi i po završetku ovog jedinstvenog događaja, mnogobrojni trkački klubovi, organizatori maratona, specijalizovani turoperatori  i pojedinci – a među njima i neke poznate kineske ličnosti objavljivali su na svojim društvenim mrežama postove – odnosno video materijale i fotografije sa pozitivnim komentarima o samom događaju, o Beogradu i Srbiji. Mnoge od objava imale su višemilionske preglede.

Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.

Danas je MEDAL MONDAY! Pokaži i ti svoju medalju sa Beogradskog maratona i osvoji startninu! Više info ovde.

Na Beogradskom maratonu oboren rekord po broju učesnika – danas je Medal Monday
Lični Beogradski maraton. Kako su beogradski trkači obeležili svoj praznik
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed