Najave trkaTrail & TrekingTrkeVesti

43. Fruškogorski maraton se održava u izmenjenom formatu.

1 komentar

43. Fruškogorski maraton će se održati 19. i 20. septembra. Zbog epidemije COVID-19 trka će imati izmenjeni format ove godine.

Saopštenje – 43. Fruškogorski maraton

Saopštenje organizatora vam prenosimo u celini:

Dragi učesnici,

Nakon konsultacija sa čelnim ljudima Grada Novog Sada, uz puno uvažavanje trenutne situacije sa panedmijom COVID – 19 i propisanih mera Kriznog štaba, te uzimajući u obzir posledice u slučaju nepridržavanja propisanih zdravstvenih mera od strane nas kao organizatora ili nekoga od učesnika naše trke, odlučili smo se da prihvatimo veliki izazov i organizujemo 43.FGM, u znatno drugačijem formatu nego svih proteklih godina.

Izmene su sledeće:

1. NEĆE BITI organizovanog masovnog učešće na FUN STAZAMA (kraćim od 42km). Sve kompletirane FUN PRIJAVE (prijava + uplata) se prenose za narednu 2021. godinu ili se mogu iskoristiti na 6. Jesenjem planinarskom maratonu (24.10.2020).

2. MARATON ĆE SE ODRŽATI samo na sledećim TAKMIČARSKIM stazama:
• Veliki zapadni maraton (85km; D+/-3.338m) 4UTMB
• Srednji zapadni maraton (57km; D+/-2.324m) 3UTMB (Trka za Kup PSS u planinskom trčanju)
• Mali istočni ekstremni maraton (42km; D+/- 2.090m) 2UTMB
• Pripravnički mini maraton (10km; D+/- 472m)

3. Nakon zdravstveno-bezbednosne procene, ove godine se NEĆE ODRŽATI Ultra ekstremni maraton (134km) i Ultra maraton (107km). Svim prijavljenim učesnicima sa kompletnim prijavama nudimo mogućnost da svoju prijavu iskoriste u naredne 2021. godine ili da uzmu učešće na Velikom zapadnom maratonu (85km; D+/- 3.338m), koji donosi 4UTMB poena. 

Svi učesnici sa kompletnim SPORT PRIJAVAMA će dobiti dodatni mail sa dodatnim detaljima u vezi sa merama za bezbedno održavanje FGM.
Kako nam je najbitnije zdravlje svih nas, te kako bi izbegli ugrožavanje bilo kog učesnika trke, molimo Vas da pročitate obaveštenje i da se na dan trke svi pridržavamo ovoga o čemu ćemo vas upoznati danas.

Prilikom preuzimanja startnog paketa, obavezno je: 

1. Dostaviti kopiju Potvrde o utvrđenoj zdravstvenoj sposobnosti (ne stariju od 6 meseci) ili važeću Takmičarsku knjižicu PSS, overenu od strane zdravstvenog radnika sa važećom licencom;.

2. Da svaki učesnik 43. FGM potpiše pisanu Izjavu da u periodu od 10 dana od dana davanja Izjave, nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđena bolest Covid – 19. 

Na start bilo koje od četiri trke, neće se moći pristupiti bez zaštitne maske ili buff (u sklopu startnog paketa svaki učesnik će dobit medicinsku zaštitnu masku i buff);

Na startu će se vršiti merenje telesne temperature (ukoliko neko od učesnika bude imao povišenu telesnu temperaturu, neće mu biti dozvoljeno učešće);

Na startu trke, učesnici će startovati u manjim grupama (prema trenutnim propisanim merama) i u kraćim vremenskim intervalima, dok će na startu i cilju trka biti obavezno držanje distance od minimalno 2 metra;

Tokom održavanja trke, ukoliko na stazi dođe do grupisanja većeg broja trkača, obavezno je korištenje buff-a, dok će zadržavanje na merno/okrepnim stanicama biti svedeno na što manju moguću meru;

Na cilju trke, iza ciljne kapije, će biti postavljen tunel za dezinfekciju (kroz koji je svaki učesnik obavezan da prođe). Nakon toga će mu biti dodeljena finišerska medalja.

Molimo Vas da zajedno sa nama sledite navedena uputstva, kako bi upriličili jedan istinski sportski spektakl i dokazali ono što svi već znamo, a to je da su trkači i sportisti istinski promotori pravih vrednosti. 
U narednim danima slede informacije, šta vas sve očekuje na 43.FGM.

Budimo zdravi i trčimo 19.09.2020. godine

Veliki uspeh za našeg Ultramaratonca na trci u Slovačkoj. Michal Šula pobedio na trci Od Tatre do Dunava dugoj 345km
Počeo Digital Serbia Business Run. Izazov za zaposlene koji traje celog septembra
Tags: , , , ,

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Uzas. Bosenje maski u sumi, pod otvorenim nebom. Traumiranje ucesnika. Drago mi je da ste ovo objavili. Bolje da ste otkazali maraton, kad je briga o bezbednosti tolika. Ali avaj, onda nema priliva novca. Uzas blagi. Ljudi, setajte bilo koji drugi vikend, i u sopstvenom aranzmanu. Na sra li ce ovo da lici.

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed