Četvrta po redu rođendanska trka “ARK TRON” Palić održana je šestog marta, sa početkom u 11 časova, na obalama Palićkog jezera. Kao I ranijih godina, vreme nije išlo na ruku trkačima: temperatura je bila svega 3 stepena Celzijusa, uz veoma jak bočni vetar, što je omelo trkače da postignu još bolje rezultate.

Ipak, s obzirom da je ovo tek početak takmičarske sezone i na činjenicu da je staza bila nešto kraća (po oceni “ dežurnog kontrolora” Zdravka Mišovića – oko 900 m) razloga za zadovoljstvo imali su svi: organizatori, na čelu sa Sebastijanom Ludaićem Sebom, koji je ove godine okupio rekordan broj sponzora, ali i učesnika, kao i brojni takmičari iz Beograda, Novog Sada, Srbobrana, Bačke Topole, Sombora, Kule…

Nažalost, alfi I omegi trke, našem drugaru Sebi, nije se ostvarila ovogodišnja želja da ima preko 100 učesnika na obe trke: trci zadovoljstva I polumaratonskoj trci. Nedostajala su “samo” 2 takmičara. Ali, I ovako, obe trke su zadovoljile ukuse trkača, ali I njihovih brojnih pratilaca I navijača, kao I subotičkih medija.

U trci zadovoljstva prvo mesto pripalo je gostu iz susednog Segedina, Rolandu Selmeciju, drugi je bio Nebojša Milenković, koji se zbog nedavne povrede morao zadovoljiti ovom deonicom, dok se na treće mesto plasirala Sara Tiheđi, takođe iz Segedina. Trku je uspešno završilo čak 38 takmičara.

U “glavnoj” trci mladi, 18-godišnji Žolt Selepčenji je iznenadio veterana Zdravka Mišovića plasmanom na prvo mesto, a na treće mesto plasirao se još jedan gost iz Mađarske, Atila Loci. Trku je, inače, završilo 60 takmičara.

Nakon održanih trka maratonci su se okrepili u kafeu “Lago”, uz topao čaj, sokove, “Zlatibor” vodu, rakiju i pivo, a nakon toga priređen je zajednički ručak: pasulj, koji je zadovoljio ukuse gladnih i promrzlih trkača, a naročito rođendanske torte, kojih je bilo čak 3. Jela i pića je bilo I previše, jer je Seba očekivao, uz malo bolje vremenske uslove, oko 150 trkača, ali eto prilike za iduću godinu da se obori ovosezonski očekivani broj učesnika.

Naravno, na ceremoniji dodele pehara i medalja sve je bilo na visokom nivou: lepe medalje, prekrasni pehari, poziranja fotoreporterima, kamermanima, a u glavnom ulogama bili su oni koji su imali najviše razloga za slavlje.

Sledeća ozbiljnija provera trkača biće u Novom Sadu, na tradicionalnom NS polumaratonu, 27. marta.