Trke

2. Noćni Maraton u Novom Sadu

10 komentara

2. Novosadski Noćni Maraton održaće se 25. juna 2011. na navosadskom keju sa početkom u 22 časa.

“Avantura, snaga, izdržljivost, lepota, moć; neka tvoja čula osete maraton. Da ti srce kuca u ritmu noćne muzike, Da ti disanje prati talase Dunava, trči pod zvezdama, trči sa nama Novosadski Noćni Maraton.

U organizacji Atletsko Rekreativnog Kluba Fruška Gora, Drugi Novosadski Noćni Maraton 2011. godine, kao i svih narednih godina, održaće se na novosadskom keju. Želja organizatora je da se ovaj put staza trke izmeni, tako da će se najvećim delom trčati po novom- renoviranom keju. Trčaće se 6 krugova od po 7033 metra, što na kraju daje dužinu olimpijskog maratona od 42 198 metara.

Start glavne maratonske trke zakazan je za 22h, na novosadskom keju naspram JKP Vodovod.

Trke na II Novosadskom Noćnom Maratonu

 • maraton (42.195 m – šest krugova)
 • polumaraton (21.099 m – tri kruga)
 • mini maraton (6.400 m – jedan skraćen krug)

Maraton se, takođe može istrčati i štafetno, štafetu čine minumum dva trkača, a maksimalno, za maraton šest, a za polumaraton tri trkača.

Ono što ovaj maraton čini jedinstvenim u našoj zemlji i okruženju je samo vreme održavanja trke. U kasnim večernjim satima popušta letnja vrućina i svežina sa Dunava čini trčanje prijatnim i jedinstvenim iskustvom.

Satnica

Zvanično otvaranje Drugog Novosadskog Noćnog Maratona planirano je za 20 časova, nakon otvaranja počinje muzički program. Prvi startuje Mini marathon, 6,4 km, u 20 i 30 h, start glavne trke, maratona 42,2 km, kao i polumaratona, 21,1 km, zakazan je u 22h!!!

U slučaju velikog odziva trkača, organizator će razdvojiti start maratonske i polumaratonske trke. Maratonci, kao i učesnici Mini maratona startovaće u 21 i 30h, dok će polumaratonska trka startovati u 23h!!!

Prijava

Online Prijavljivanje

Na licu mesta, pre starta trke, od 17h do 19h.

Na dan trke, 25. juna 2011. prijavljivanje takmičara, za sve trke, obavljaće se u periodu od 17 h do 19h. Prijavni centar nalaziće se u neposrednoj blizini bine i startne kapije, lako uočljiv.

Takmičari koji su se prijavili preko e-maila svoje pakete moći će podići u prijavnom centru, u navedenom vremenskom periodu. Poželjno bi bilo poneti dokaz o izvršenoj uplati i/ili neki lični dokument radi identifikacije takmičara.

Startnina

Do 28. februara 2011.

 • Za glavnu trku, maraton, startnina iznosi 500 RSD.
 • Za polumaraton startnina iznosi 500 RSD.
 • Za štafetu startnina iznosi 500 RSD po članu štafete.

Do 31. marta 2011.

 • Za glavnu trku, maraton, startnina iznosi 600 RSD.
 • Za polumaraton startnina iznosi 600 RSD.
 • Za štafetu startnina iznosi 600 RSD po članu štafete.

Do 30.aprila 2011.

 • Za glavnu trku, maraton, startnina iznosi 700 RSD.
 • Za polumaraton startnina iznosi 700 RSD.
 • Za štafetu startnina iznosi 700 RSD po članu štafete.

Do 31.maja 2011.

 • Za glavnu trku, maraton, startnina iznosi 800 RSD.
 • Za polumaraton startnina iznosi 800 RSD.
 • Za štafetu startnina iznosi 800 RSD po članu štafete.

Do 15.juna 2011.

 • Za glavnu trku, maraton, startnina iznosi 900 RSD.
 • Za polumaraton startnina iznosi 900 RSD.
 • Za štafetu startnina iznosi 900 RSD po članu štafete.

Na dan trke, startnina, kako za maraton, tako i za polumaraton iznosi 1000 RSD. Posle 19 h prijave se ne primaju. Za Mini Maraton startnina iznosi 200 RSD i prijava se vrši na licu mesta.

Startnine možete uplatiti na žiro račun 335-0000000023461-97, Razvojna banka Vojvodine. Na uplatnici je potrebno upisati ime, prezime, adresu takmičara. Svrha uplate: startnina za maraton/polumaraton, primalac: ARK FRUŠKA GORA, poziv na broj: vaš jedinstveni matični broj gradjana(13-cifreni) ili broj putne isprave.

Takmičari koji su primili vaučer za ovu godinu, takođe trebaju se prijaviti kako bi bili zavedeni na startnoj listi.

Takmičarski paket

 1. Startni broj,
 2. Majica,
 3. Voće,
 4. Bonžita, čokoladice,
 5. Voda,
 6. Pokloni sponzora.
 7. Samo maratonci i polumaratonci dobijaju takmičarski paket

O stazi Noćnog maraton

Novosadski Noćni Maraton se svom dužinom trči po keju duž Dunava.

Start i cilj svih trka je na novosadskom keju, naspram JKP Vodovod, isto kao i 2010.godine.Ovaj put, izmena u odnosu na predhodni maraton je ta što se prvo trči nizvodno, u odnosu na Dunav, 3217 metara. Redom prolazimo najpre pored Petrovaradinske tvrđave koja nam ostaje sa desne strane, zatim prolazimo ispod prelepog mosta Duga, odmah posle mosta, sa leve strane prolazimo pored Doma Vojske Srbije, a zatim i ispod drumsko-železničkog mosta Boško Parošević na čijem je mestu nekada bio čuveni Žeželjev most .Staza dalje prati tok Dunava i na mestu gde se kanal DTD uliva u Dunav nalazi se prvi okret. Nakon okreta trči se kejom, uzvodno, odakle se i došlo. Drugi okret udaljen je 3516 metara od prvog okreta i nalazi se 300 metara, iza pozicije START-CILJ, prema Štrandu, uzvodno.

[cf]iframe[/cf]

Na stazi će biti postavljene dve okrepne stanice, prva na 700 metara od STARTA, druga u neposrednoj blizini železničkog mosta, na oko 2200 metara od STARTA. Ovakvim rasporedom okrepnih stanica takmičar je u mogućnosti četiri puta u toku jednog kruga da se osveži.

Staza je ravna, brza, sa nekoliko blagih preusmerenja , duž čitave staze, vidno obeleženi, stojaće volonteri koji će se brinuti o bezbednosti trkača i ujedno ih bodriti.

Sudije će biti postavljene na tri mesta duž staze. Prvo sudijsko mesto je na pozicijii START-CILJ, drugo sudijko mesto se nalazi na okretu kod KanalaDTD, dok se treće sudijsko mesto nalazi na drugom okretu prema Štrandu. Organizator trke se svim snagama trudi da obezbedi merenje vremena pomoću čipova, čime bi se izbegle sve eventualne greške u rezultatima.

Nagrade

Prva tri mesta, u glavnoj – maratonskoj trci, kako u ženskoj tako i u muškoj kategoriji, dobijaju pehare i novčane nagrade. Novčana nagrada obezbedjena je i za prvoplasirane po starosnim kategorijama, Ž-40, Ž-50, Ž-60, Ž-70, M-40,M-50,M-60,M-70.

Minimalan nagradni fond: prva tri mesta u apsolutnoj kategoriji 200€, 150€ i 100€, po kategorijama prvo mesto 50€.

Takodje, će biti nagradjeni i najbolje plasirani maratonci iz Novog Sada, obezbedjene su nagrade za tri najbrža takmičara u obe konkurencije. Apsolutno najbržem Novosađanu, u maratonskoj trci, biće dodeljen i prelazni pehar.

Tri prvoplasirane štafete, kao i tri najbrže polumaratonke i polumaratonca biće nagrađeni peharima. Prvih troje trkača sa Mini Maratona biće nagradjeni medaljama.

Svi trkači koji završe svoje trke, bilo da se radi o maratonu, polumaratonu, trci štafeta ili Mini Maratonu dobiće diplomu sa postignutim rezultatom. Svi finišeri maratonske i polumaratonske trke dobijaju i medalju.

Napomena:

Novčane nagrade po starosnim kategorijama biće dodeljivane samo u koliko se na startu trke pojavi tri i više takmičara iz iste kategorije, takmičar koji je novčano nagrađen u apsolutnom plasmanu, nema pravo na novčanu nagradu koja se dodeljuje prema starosnim kategorijama.

Prateći program

Na nekoliko punktova duž staze organizovaće se prateći program kako bi se privuklo što više publike i kako bi trkačima staza bila zanimljivija, a trka lepša i lakša.

U saradnji sa drugim novosadskim klubovima duž staze će se održavati razne promocije drugih sportova (kajak, veslanje, biciklizam, triatlon, plivanje, američki fudbal, orjentiring, kendo…)

Na poziciji STRAT – CILJ biće postavljena bina na kojoj će biti organizovan kulturno – muzički program i odakle će komentator trke svim posetiocima pokušati da što bolje prenese dešavanja sa staze.

Duž staze svoj program izvodiće igrači sa vatrom, kao i bubnjari koji će svojim prodornim bubnjevima trkačima davati dodatnu energiju i snagu, a publiku sigurno dobro zabaviti.

Po završetku ove sportske manifestacije, organizator sa svojim prijateljima i svim zainteresovanima dočekuje jutro na obali Dunava uz noćno kupanje i logorsku vatru!!!**

NAPOMENA

* ARK Fruška Gora zadržava pravo izmene podataka vezanih za organizaciju i obavezuje se da će navedene izmene objaviti na web sajtu.
** U noćnom kupanju takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Organizator ne snosi posledice u slučaju nesrećnog slučaja.

24. Beogradski maraton
Zajednički trening za čika u Kuli

Povezani članci

10 komentara. Leave new

 • ДушанТ
  april 20, 2011 12:32

  Da li će ulazak u cilj biti kao i na drugim trkama, u suprotnom smeru od starta, ili kao prošle godine „otpozadi“.

  Odgovori
  • Start i cilj će biti odvojeni potpuno, tako da neće dolaziti do zabune kao prošle godine. U cilj se ulazi pošto se završi pun krug, dakle u istom smeru kao što je startovano.

   Odgovori
 • Da li ima ograniceno vreme trajanja trke? Imam zelju da prvi put trcim polumaraton! Vec sam nekad trcala deonice od 21km, ali lagano….sad se pripremam za polumaraton, i povecavam kilometrazu…..trenutno trcim 10km za 60min, ali ne znam da li cu uspeti odrzati tempoi na 21km…..

  Odgovori
  • Za polumaraton je limit 2:30, tako da mislim da ces uspeti da ga zavrsis. Dosta je to vremena. Drzim ti palceve i srecno.

   Odgovori
  • 6min/km je sasvim pristojan tempo za polumaraton i time dolaziš debelo ispod vremenskog limita 😉 Vremena ima sasvim dovoljno, potrebno je samo malo energije i smelosti. Za energiju ćemo se mi pobrinuti B-)

   Odgovori
  • Stjepan Jelica
   maj 24, 2011 21:19

   Ma hoćeš sigurno.Nošena adrenalinom istrčat ćeš i brže nego što si planirala, to ti skoro mogu garantirati.Ubaci si pokoji interval od 200 ili 400 metara-imaš još vremena ,i nemaš se šta brinuti.I da ostane na 6 minuta dolaziš u limitu bez problema:) Sretno!

   Odgovori
 • Pozdrav svima!!! Samo da pitam jel ovo znaci da nema juniora kao kategorije vec se racuna samo od apsolutne kategorije i  za kasnije starosne granice? Hvala!

  Odgovori
  • Tako je Ilija. Maraton i polumaraton nisu predviđeni za maloletna lica iz zdravstvenih razloga. Zato i nisu dozvoljeni mlađima od 16 godina da trče, a između 16 i 18 godina moraju imati lekarsko uverenje i potpis roditelja/staratelja.

   Za štafete, kao i za minimaraton (5km) nema ograničenja, ali i dalje važi da je obavezan potpis roditelja/staratelja.

   Odgovori
 • Veroljube puno pozdrava od Dusana i hvala na lepim recima u vez masaze.
  I kao sto rekoh, nasa tehnika je: dva legnu,a samo maser ustane,pa ko sme neka proba.

  Odgovori
  • Veroljub Zmijanac
   jun 27, 2011 13:33

   Vaša tehnika je bolna, ali oporavlja.. izgleda da je implikacija „bol => uživanje“ kosmički princip. 

   Da, nisam rekao u tekstu, mislim da sam bio veoma glasan.. možda čak i najglasniji trkač sinoć na masaži 🙂

   Hvala što ste se javili i ovde.. ostavite kontakt da ljudi mogu da vas okrenu i zakažu masažu. 

   Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed