Trke

11.Trka za mir: 24.marta od 9:30h

3 komentara

Atletski klub „Maraton mira – Vidovdan 99“ organizuje 11. Trku za mir, koja će se održati u SREDU, 24.marta 2010. u Beogradu. Trka nije takmičarskog karaktera, u njoj nema pobednika, niti pobeđenih.

Početak ove memorijalne trke je u 9:30 h– a trasa je od hotela „Jugoslavija“ do KBC „Dr. Dragiša Mišović“. Ova trka je posvećena svim žrtvama NATO agresije na Srbiju, koja je počela upravo tog 24. marta 1999. godine. Trka nema takmičarski, već isključivo memorijalni karakter, uz polaganje venaca. Učesnike će na stazi dugoj 10 km obezbeđivati saobraćajna policija MUP-a Srbije.

Učešće u trci je besplatno, a biće tu i prigodnih poklona, kao i osveženja za učesnike trke. Neće se trčati brzo, već tempom prihvatljivim za sve. Smisao trke nije što pre stići na cilj, već da tamo dođemo ako je to moguće svi zajedno. Moto trke je „Trčimo za mir, za radost života“. Za one koji su više takmičarski raspoloženi, preporučujemo Novosadski polumaraton, koji je četiri dana kasnije.

Sa starta 10. Trke za mir, ispred Hotela Jugoslavija. Foto M. Aćimović

Već od 8:30h se na startu počinju prijavljivati učesnici trke, kojima će se deliti učesničke majice i osveženje. Naravno, biće osveženja- vode, sokova, peciva i još ponešto i kasnije, na cilju. Svi učesnici -školarci će za učešće na trci pored pomenutog dobiti i opravdanje.

Trasa Trke za mir. Za detaljniji prikaz kliknite na sliku.

Na startu oko 10h kod hotela Jugoslavija će biti položeno cveće i održan kraći govor, posle čega će se krenuti stazom iz priloga. Kod porušene ambasade Narodne republike Kine će se stati, a okupljenima će se obratiti Kineski ambasador. Posle toga se nastavlja trčanje prema mapi do cilja, KBC Dragiša Mišović, koji je takođe bio bombardovan pre 10 godina. Tu će se učesnici okrepiti i položiti cveće na spomeniku nastradalim vojnicima.

Na cilju je organizovana dodela diploma učesnicima ove memorijalne trke.

Ako neko ima želju da ponese garderobu da se presvuče na cilju, može i to da učini, prema rečima organizatora biće obezbeđeno vozilo za tu svrhu.

Trčite BG polumaraton sa nama: nedelja 7/11
75. trka „Ada i Zdravlje“

Povezani članci

3 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed