Predstoje praznici, vreme kada mnogi trkači postaju pasivni, ali i kada se postavljaju ciljevi i prave se planovi za predstojeću godinu. Ako se dvoumite oko toga na koju trku prvo da idete, olakšaću vam izbor: prvi Zimski noćni polumaraton u Beogradu je idealna trka za početak sezone.

Trka će se održati 17. 2. 2018., što je idealno vreme za počinjanje nove sezone, i provere u kakvoj smo kondiciji posle zimskih praznika. :)

Pored toga, ovo nije samo još jedna u nizu novih trka. Izdvaja se po lokaciji i vremenu: trčaćemo uveče uz Savu i Dunav, i u više navrata imati priliku da prođemo pored samog Ušća i posmatrati svetla grada na vodi, jer se trči tri kruga.

Finišerska medalja

Još jedna posebnost ove trke je to što ima humanitarni karakter: od svake startnine, deo novčanih sredstava biće uplaćen Svratištu za decu.

Start je u 18 časova kod splava Kolos (blizu Kule Nebojša), na kome će biti obavljeno preuzimanje startnih brojeva i presvlačenje između 15:00 i 17:30, a zatim sledi zagrevanje.

Staza je asfaltirana i ravna, dužine 7 kilometara, ispod Kalemegdana, i biće dve okrepne stanice po jednom krugu.

Limit trke je 2 sata i 30 minuta, a svi učesnici koji završe trku dobijaju finišersku medalju.

Prijave za trku su otvorene do 1. 2. 2018., ili do popune mesta, pošto je trka ograničena na 3000 ljudi.

Registraciju možete obaviti ovde. Startnina je 1100 RSD, i 100 dinara od svake startnine ide Svratištu za decu.

Obezbeđena je masaža i topla okrepa na cilju, a na stazi će biti i pejseri koji će vam pomoći da stignete na cilj za planirano vreme.

Nema novčanih nagrada, ni starosnih kategorija.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Nemanji Kataniću, organizatoru, putem mejla zimskinocnipolumaraton@gmail.com a novosti možete pratiti na facebook stranici,  zvaničnom eventu i sajtu trke, vidimo se!

planovi za trčanje