Triatlon

Promo Svetskog šampionata u triatlonu 2011[VIDEO]

3 komentara

Dextro Energy Triathlon ITU World Championship Series“ predstavlja seriju takmičenja u svetskom kupu, zbog čega je omogućeno top triatloncima da se takmiče jedni protiv drugih na redovnoj bazi.

Cela serija se naslanja na nekadašnji jednodnevni Svetski šampionat, u obliku 6 dešavanja, završavajući se Grand Finalom. U 2011. godini 3 olimpijska grada će biti organizatori serije: Sidnej, London i Peking. 6 i 7 avugsta u Londonu biće organizovana poslednja trka pre početka Olimpijskih igara u Londonu 2012. Veliko finale je zakazano za Peking, i to će biti prva prvi put da triatlonci rade istu stazu posle Olimpijskih igara koje su održane 2008. godine.

Što je najbolje, i Srbija ima predstavnika na šampionatu. Ognjen Stojanović će se trkati u Jokahomi 14 i 15. 5., a u Finalu u Pekingu, će nastupti u konkurenciji takmičara do 23 godine. Ognjen piše redovno svoj blog, pa ako hoćete da viditi šta je sve potrebno za svetski uspeh, pratite Ogijevo pisanje.

Šta je to triatlon? [Studio B]
6. Beogradski duatlon

Povezani članci

3 komentara. Leave new

 • Hm..od kada je Sidney i Yokohama u Europi..sto bi rekli neki?
  Ipak je ovo vise od Europskog kupa..zar ne?

  inace…ta serija je srz triatlona..i mnogo su jaki sami takmicari..
  .samo ovo cu reci…spanac Gomez u samoj triatlon trci ima rezultat ispod 30min na 10k.. posle cepanja na plivanju i bajku
  a on nije najbrzi..brzi je englez decjeg lika….

  Odgovori
 • Odgovori
 • Ognjen Stojanović
  septembar 18, 2011 06:26

  Napokon dodje na red i Yokohama nakon otkazivanja u maju zbog katastrofe koja je zadesila Japan… Tako da sutra ko je „kadar“ da se budi rano, od 4:05 ujutru do nekih 6:00 h mozete uzivo da pratite trku na http://www.triathlon.org/tv, sa srpskom zastavom naravno…

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed