TriatlonVesti

Kona bez kone! Ironman triatlon svetsko prvenstvo prvi put posle 40 godina neće biti održano na hawaima

Nema komentara

IRONMAN grupa je objavila da će, zbog situacije sa COVID-19, IRONMAN Triatlon Svetsko prvenstvo održati van Havaja po prvi put u svojoj 40-godišnjoj istoriji. Ujedno je najavljeno da će po povratku na veliko ostrvo događaj događaj doživeti promene i da će trajati dva dana.

Ironman triathlon svetsko prvenstvo za 2021 održaće se u St. George, Utah

Usred stalne zabrinutosti zbog situacije sa Covid-19, organizatori Ironman triathlon svetskog prvenstva su potvrdili da će se Svetsko prvenstvo 2021. održati u gradu Sent Džordžu u Juti 7. maja 2022. godine,

Planirano je da se trka vrati na Havaje i da se tamo održi svetsko prvenstvo za 2022. Ali u izmenjenom formatu od dva dana 6. i 8. oktobra 2022.

Zašto je baš St. George izabran za domaćina Ironman svetskog prvenstva?

Ironman je saopštio da je Sent Džordž izabran kao prva nova lokacija domaćina događaja van Havaja od 1978. godine na osnovu njegove snažne podrške zajednice, izazovne staze i iskustva u organizaciji Ironman triatlona i drugih velikih događaja, uključujući uspešno završeno Svetsko prvenstvo 2021. u poludistanci Ironman 70.3 .

St. George će takođe biti domaćin Svetskog Ironman 70.3 prvenstva 2022. od 28. do 29. oktobra 2022.

Ovako izgleda trka u St. George

Malo je događaja koji imaju prestiž i poštovanje Ironman svetskog prvenstva u Koni,. Mislim da razumemo težinu i odgovornost koju sada imamo da prenesemo negovani značaj Svetskog prvenstva u Ironman-u i tu odgovornost ne shvatamo olako. Imamo najdublje poštovanje prema nasleđu svetskog prvenstva u Ironman-u na Havajima i svemu što se dešavalo ranije – strasti, snovima, upornosti koja parališe creva, i ljudskom duhu brige jedni o drugima dok idemo napred da budemo najbolja verzija nas samih. Domaćinstvo svetskog prvenstva Ironman ovde nam daje priliku da istinski odamo počast tom nasleđu sopstvenim brendom trajnog uspeha, i još jednom sam siguran da ćemo ga uspeti.

Kevin Lewis, director of the Greater Zion Convention & Tourism Office

Kako je COVID-19 do sada uticao na Ironman svetsko prvenstvo

U julu 2020., IRONMAN grupa je otkazala izdanje Svetskog prvenstva 2020. i Svetsko prvenstvo na poludistanci 70.3 zbog tekućeg uticaja pandemije.

U avgustu 2021., pošto je delta varijanta rezultirala porastom slučajeva Covid-19 na Havajima, Ironman je odlučio da odloži trku za februar 2022.

Na kraju zbog nemogućnosti da garantuju održavanje trke na Havajima, odlučeno je da domain trke bude St. George.

Srećni smo što smo izgradili tako jak odnos i odnos poverenja sa našim prijateljima u širem regionu Sent Džordža u poslednjih 10 i više godina. St. George je kao grad dao sve od sebe da osigura da će Ironman sportisti imati Svetsko prvenstvo 2021. godine, čak i ako bude odloženo za 2022. Svi smo upravo bili svedoci zašto je ovo posebno mesto nazvano ‘Zemlja izdržljivosti’ i uvereni smo da ćemo imati izvanredno prvenstvo u maju .”

Andrew Messick, president and chief executive of the Ironman Group

Ironman triatlon svetsko prvenstvo za 2022. u Koni ali sa odvojenim događajima za muškarce i žene

Po prvi put u istoriji Svetskog prvenstva, događaj će se vratiti u Konu sa proširenim ženskim profesionalnim poljem od 50 sportiskinja koje će se takmičiti 6. oktobra i 50 profesionalnih muškaraca koji se takmiče 8. oktobra.

„Očekujemo da trke u oktobru 2022. budu jedinstvene i istorijske“, dodao je Messick.

Dva dana trka u Kailua-Koni su način da rešimo ogromnu potražnju sportista da se takmiče na Svetskom prvenstvu i omogućiće nam da ugostimo sportiste koji su se kvalifikovali ali im je učešće odloženo i stavimo veći naglasak na predstavljanje naših ženskih i muških profesionalnih trka.

Ross Birč, izvršni direktor Biroa za posetioce ostrva Havaja, rekao je: „Iako je ovaj kultni događaj obezbedio dugotrajne ekonomske koristi našem ostrvu, ono što se ponekad propušta je transformacija Kone kao destinacije za životni stil zbog Ironmana.

Potpuno podržavamo Ironman-ovu promenu da bude domaćin dvodnevnog formata trke koji omogućava svim kvalifikovanim sportistima iz prethodne dve i više godine da se takmiče, kao i pružajući lokalnoj ekonomiji šansu da iskoristi i nadoknadi izgubljene turističke prilike .”

Svetska atletska federacija odobrila nova pravila i propise o obući
Poziv za mlade nade beograda: Napravi svoje prve trenerske korake u outdoor aktivnostima!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed