Trčali smo saTriatlon

Chrissie Wellington: Život bez limita

5 komentara

Pošto je u 2011. po četvrti put osvojila svetsko prvenstvo u Ironman triatlonu, svetska rekorderka u ovoj disciplini objavila je na svom sajtu da se neće takmičiti u 2012. Kako je navedeno u obaveštenju na njenom sajtu, posvetiće se drugim izazovima, između ostalih i promociji svoje autobiografije:“A Life Without Limits.“

Chrissie Wellington, koja je u oktobru prošle godine osvojila četvrtu titulu na Ironman svetskom prvenstvu u Koni na Havajima i time održala svoj skor nepobedivosti, pobedivši na svih 13 trka u svojoj petogodišnjoj karijeri, o svojoj odluci je rekla:

U redhodnih pet godina sam se apsolutno posvetila Ironman-u. Ipak, odlučila sam da ove godine napravim pauzu, kako bih se posvetila drugim interesovanjima. Kada ovo govorim mislim na posvećivanje više vremena svom dobrotvornom radu, publikovanju moje knjige i aktivnijoj promociji sporta u Velikoj Britaniji. Takođe,  želim da pružim sebi priliku da se dokopam novih izazova kako unutar tako i izvan triatlona.

chrissiewellington

Osetila sam da ne bih bila u stanju da se posvetim svim ovim ciljevima maksimalnom energijom. Ne bih bila sposobna da se posvetim treningu za Ironman i da tretiram ove ciljeve sa poštovanjem i posvećenošću koje oni zaslužuju.

Prošlih pet godina su bile zaista neverovatne i neopisisvo sam srećna, ponosna i zadovoljna svim dostignućima u sportu. Kao kruna svega topga je došla  i najbolja trka u mojoj karijeri prošle godine u Koni.

Triatlon  je uvek bio deo mog života, pa ovu pauzu posmatram kao priliku da u svoj život unesem neke novosti, kao i da više vremena posvetim porodici i prijateljima, pre nego što bih rekla da je ovo definitivni kraj.

Zaista sam uzbuđena kada pogledam šta me čeka u budućnosti. Posebno što ću moći da više vremena posvetim sportu bez obaveze da se spremam i trkam u Ironman-u.

chrissie

Chrissie Wellington

 • Pobednica svetskg prvenstva u Ironman triatlonu na Havajima, u prvomm pokušaju, manje od godinu dana od kad je postala profesionalka.
 • Pobednica svetskog prvenmstva tri puta zaredom, četiri puta ukupno (2007, 08, 09, 2010 nije učestvovala zbog bolesti, 2011)
 • Vlasnica rekorda trke u Koni na Havajima (Ironman Hawaii World Championship) – 8:54:02 (2009)
 • Vlasnica svetskog rekorda u Ironman triatlonu (Challenge Roth) – 08:18:13 (2011)
 • Vlasnica prvih pet najboljih rezultata u istoriji u ovoj disiplini
 • Najbolji rezultat svih vremena u disciplini bike (Roth) – 4:36:33 (2010)
 • Najbolji rezultat svih vremna u disciplini maraton (Roth) – 2:44:54 (2011)
 • Nepobeđena u Ironman triatlon distanci
 • Prva svetska prvakinja u IronMan-u iz UK

Šta mislite da li je njoj nekada smetala kiša ili sneg da izađe na trening?

Sandra Popović: Zbog trčanja se sve promenilo…
Jennifer Lopez, mama koja inspiriše [VIDEO]

Povezani članci

5 komentara. Leave new

 • kada ce biti na adi Ironman ili half Ironman

  Odgovori
  • gde mozes u bg da zatvoris put stazu(ceo dan) 180km za bike ???

   Odgovori
   • Mozes da zatvoris stari Obrenovacki put, tranzicija na parkingu kod ski lifta

    Odgovori
   • Na adi je veci problem staza za trcanje zbog setaca i biciklista, inace je lokacija idealna za 70.3 i IM. Da smo negde drugde tu bi vec odavno postojala takva trka. Npr nemci, francuzi, italijani, ma bilo ko, bi od toga napravili turisticku i sportsku atrakciju za ceo grad, ili u nasem slucaju celu drzavu. Ali nama tako nesto nije potrebno…Triaton je poznat kao nezdrav sport:)…

    Odgovori
    •  pa na adi tesko da mozes da napravis triatlon a gde je ironman,mesto gde moze da se napravi half je Bela Crkva…

     Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed