Triatlon

Pobednik Ironman Lanzarotea, Arthur Horseau, ostao je bez slota za Svetsko prvenstvo u Nici

Nema komentara

Arthur Horseau, triatlonac koji je prošle subote pobedio i oborio rekord staze na Ironmanu Lanzarote, neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Nici. Samim tim što je pobedio, on ima pravo na slot na Svetskom. ALI, pošto je stigao prekasno na ceremoniju dodele Slot Awards, IRONMAN je ustupio njegov slot drugom triatloncu, prenosi Triathlon Today.

Horseau je pobedio sa vremenom od 8:22:31. Heldoorn je stigao drugi (8:24:48) i Wurf treći (8:30:17).

https://www.instagram.com/p/CseIPIqtRd8/?hl=en

Takozvani roll-down, na kom svi pobednici mogu, ali ne moraju da traže svoje mesto, već je počeo kada je Horseau stigao na ceremoniju. U to vreme, Danac Oliver Martinussen, koji je završio šesti, već je prihvatio Horseauvo mesto.

Horseau ostaje bez slota za Svetsko zbog… birokratije

Triathlon Today prenosi da je Horseau zakasnio jer je kombi organizacije, u kojem je bio, kasnio.

Ironman-ovi propisi su jasni: morate biti na licu mesta da biste prihvatili svoje mesto, čak i kao profesionalni sportista.

Horseau je stigao sa 20 minuta zakašnjenja. Za profesionalce je bilo dva slobodna slota, koja je trebalo u osnovi da pripadnu pobedniku Horseauu i drugoplasiranom Niek Heldoornu iz Holandije. Kako drugi triatlonci nisu odmah zatražili Horseauovo mesto, Martinussen se javio da preuzme njegov slot.

Upravo u tom trenutku, Horseau je stigao. Martinussen je želeo da preda svoje mesto Horseauu, ali je Ironman rekao da to više nije administrativno moguće. Obojici je savetovano da pošalju e-mail Ironmanu.

Martinussen je na društvenim mrežama rekao da je stupio u kontakt sa Ironman-om, ali je istovremeno najavio kvalifikacije za Nicu. Horseau za sada ostaje praznih ruku.

U međuvremenu, na Martinusenovoj Instagram stranici, Danac je bombardovan porukama mržnje i negativnim komentarima. Sam Martinussen je takođe odgovorio:

„Pokušao sam da pomognem Horseau i jesam, jer sam juče razgovarao sa Ironman-om, kao što sam obećao. Ali nemam više šta da kažem, pa nemojte ni mene praviti krivcem. Do Ironman-a je i nema nikakve veze sa mnom“, rekao je Danac.

Izvor: Triathlon Today

Ognjen Stojanović treći na Challenge Fréjus u Francuskoj
Četvrti triatlonac sveta, Max Neumann, odustao od Ironman Evropskog prvenstva u Hamburgu
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed