blank

Lokacija

Sportski centar Olimp
Vjekoslava Kovača 11

Mapa

[cf]iframe[/cf]

Povezanost prevozom

Bilo koji autobus ili tramvaj koji vozi do Cvetkove pijace. Otprilike 5 minuta peške je potrebno od Bulevara Revolucije do SC Olimp i staze.

Dužina staze

Atletska staza na Olimpu ima 4 trake. Najuža je oko 250 m, a poslednja i najduža ima nešto više od 280m. Negde stoje informacije da je srednja bela linija dugačka 300 m, što nije tačno.

Podloga

Atletska staza na Olimpu je postavljena 2007. godine. Podloga je tartan poslednje generacije koji se koristi i na atletksim takmičenjima.

Dodatne mogućnosti za vežbanje?

Unutar staze se nalazi dvadesetak sprava za trening snage i istezanje. Pored propadanja i zgibova tu su i nekoliko različitih sprava za trbušnjake i leđnjake, kao i greda za gimnastiku, konopac i drugo.

Snabdevenost vodom

Na Olimpu postoji javna česma, te je voda dostupna odmah pored staze.

Trčanje noću

SC Olimp radi do 12 časova, kada se gase reflektori na stazi. Posle 12 časova više nije moguće trčati.

Sprave za vežbanje Olimpstaza olimp

SAVETI

Atletska staza Olimp je jedna od retkih mekih podloga koje su javno dostupne u Beogradu. Korišćenje staze je besplatno za sve građane. Iz tih razloga toplo je preporučujemo za sve brze treninge, poput intervala i fartleka. Nakon treninga trčanja na raspolaganju su vam brojne sprave za istezanje.

Odmah pored staze je i otvoreni bazen koji možete kombinovati sa trčanjem. Na Olimpu možete iznajmiti teren za tenis, fudbal ili košarku.

Trim stazu na Olimpu je pravi izbor za trčanje u ranim jutarnjim časovima ili kasno uveče (posle 10h). Leti je Olimp imeđu 17 i 21h veoma posećen, te trčanje više liči na probijanje kroz redove pešaka. Dosta starijih ljudi se šeta, ali ne postoji dogovor koje staze su za šetanje a koje za trčanje. Još veći problem su i deca koja pretrčavaju stazu i idu u suprotnom smeru.

Priključite se fejsbuk grupi Trčanje na Olimpu kako biste saznali o mogućim zajedničkim treninzima.