Foto:Novosti

Ташмајдански парк у Београду налази се између Правног факултета и Цркве св. Марка и Булевара краља Александра и спортско рекреативног центра “Ташмајдан”.

Како стићи до Ташмајдаснког парка?

Уколико живите у центру или ширем центру града, можете стићи и пешке, али су вам увек доступне многобројне линије ГСП-а.

Дужина стазе

Дужина уређене стазе за трчање је 500 метара.

Подлога

Тартан

Снабдевеност водом

Јавна чесма на врху стазе, близу цркве и справа за вежбање

Трчање ноћу

Сама стаза није осветљена, али светла из околног парка, уз неколико радника обезбеђења би требало да буду довољна за безбедно трчање ноћу.

Лични утисак о стази

Недавно обновљени Ташмајдански парк добио је и праву стазу за трчање која кривуда низ благу падину од Цркве св. Марка до Београдске улице.

Стаза није превише широка – упоредо могу да трче само двоје, али међу тркачима влада неписано правило да се креће у смеру супротном од казаљке на сату.

У врху се налази десетак справа за вежбање које су далеко посећеније од саме стазе. На неколико места укршта се са пешачким стазама, те је потребно повести рачуна, посебно током дана и у раним вечерњим часовима. На жалост, шетачи често “залутају” међу тркаче, па морају да се обилазе.

Тартан је јако пријатан за стопала (друга тартанска стаза је на Олимпу), те бих свима свесрдно препоручио да пробају да трче боси. Понекад се може чути класична музика са разгласа у парку.

Мапа