Lokacija

Sportski centar “Mladost”, Makednoska BB, naselje Nova Misa, 26000 Pančevo.

Radno vreme

Svaki dan od 05:00 – 00:00

Kako stići

Autobus #4 vodi do autobuske stanice koja se nalazi ispred ulaza u SC “Mladost”.

Dužina staze

Staza je dugačka 550m i ima jednu traku. Širina staze je po mojoj proceni manja od 1.9m.

Podloga

Atletska staza u SC “Mladost” postoji mnogo godina a negde od 2006. je postavljena tartan staza koja je poprilično kvalitetno urađena i vrlo dobro očuvana.

Dodatne mogućnosti za treniranje i vežbanje

Pored staze se nalaze sprave i ramovi gde se mogu raditi zgibovi i propadanja. Iza teniskih terena se može naći još par sprava gde možete trenirati mišiće stomaka, tricepse, bicepse, hvat i sl. Postoje i karike međutim često ih popravljaju. Napomenuću još i da postoje tegovi napolju, međutim oni su fiksirani i imaju samo jedan hod, stoga tu možete vežbati ramena, grudi i eventualno tricepse ;)

Snabdevenost vodom

Javna česma se nalazi na 30-ak metara od staze i voda je uvek prijatno hladna :)

Osvetljenost staze

Staza je osvetljena celu noć međutim bitno je napomenuti da nije kompletna staza osvetljena. Razlozi za to su poprilično guste krošnje drveća koje umeju da prekriju rasvetu čime su neki delovi staze slabije osvetljeni.

Saveti

Kabine za presvlačenje ne postoje ali je moguće presvući se ispod tribina gde ste delimično izloženi javnosti ali daleko manje nego kada bi se presvlačili negde drugde. Staza je prilično prijatna za pešačenje stoga treba obratiti pažnju na to da u periodu od 18h do 20h, od proleća do jeseni, ima dosta šetača (starijih uglavnom) stoga budite spremni na izbegavanje istih. Takođe bih naglasio da na stazi nije dozvoljeno koristiti patike za trčanje sa kramponima.