Trening

KTJ Challenge: Humanitarni online izazov, trči, treniraj, skupljaj kilometre i doniraj

Nema komentara

KTJ (“Ko te juri”) klub iz Novog Sada organizovao je humanitarni KTJ Challenge izazov u kom učestvuje 125 trkača iz cele Srbije.

Trkači su podeljeni u pet timova koji su 1. januara krenuli u sakuljanjekilometara. Tim čini grupa sportista koji treniraju, trče, takmiče se u atletskim, planinskim ili OCR disiciplinama i tako prikupljaju kilometre. Najuspešniji i oni koji na kraju meseca budu istrčali najviše kilometara, prodaju kilometre, a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Iris Stanojević.

KTJ Challenge je izazov koji traje 31 dan, a cilj je ostvariti što veći broj pređenih kilometara. Trkači se takmiče timski, raspoređeni u 5 grupa po 25 trkača i svaka grupa ima kapitena.

Kako je došlo do KTJ Challenge-a

„Do ideje za ovakav projekat došla sam „nakon “pilot challenge-a” u novembru gde sam sa svojim prijateljima punih mesec dana učestvovala u takmičenju, nakon što smo se zapitali ko može da ostvari najveći broj kilometara“ navodi se na KTJ Club Facebook nalogu.

„Izazov je veoma zahtevan, podrazumeva upornost, dobar plan, disciplinu, timski rad i veliki trud.“

KTJ Challenge
Fotka: KTJ Club Facebook

Kako navode, prednosti su dvojake. Em se trkači spremaju za buduće trke, em postoji još veći cilj. Na godišnjem nivou će postojati 3 KTJ Challenge-a. A umesto kotizacije, trkači i trkačice će donirati novac za dete kome je potrebna pomoć.

Sam sadržaj treninga i sve što se sprovodi tokom izazova se deli na društvenim mrežama (poseta prirodi, sportskim takmičenjima).

Sledeći KTJ Challenge u maju

Nakon januarskog izazova, održaće se još jedan u maju, i treći u septembru. Između izazova prave se pauze, tako da je plan (za sada) održavanje 3 ovakva izazova tokom godine.

„Nakon što završimo ovaj januarski čelendž, sledeći će biti u maju, zatim u septembru, planirali smo da napravimo malu pauzu između tih čelendža, tako da tri čeledža u toku godine, za sada, pa ćemo videti kako će se stvari dalje odvijati”, objašnjava Petar Petrov, kapiten tima.

Fotka: KTJ Club Facebook

„Nakon toga ćemo fiktivno ponuditi kompanijama, firmama, pravnim licima da otkupe te kilometre, i uplate direktno na račun male Iris ili deteta kome ćemo pomoći tog meseca”, dodaje Danijel Antić, Klub „Ko te juri“.

Kako navode, trenutno postoji nagoveštaj da će određene kompanije da otkupe kilometre. Trči se, bez obrzira na vremenske uslove. A svaki trkač ima izuzetnan motiv a obori lični rekord. Firme koje budu otkupile kilometre dobijaju medalje, a do cilja se, kako se navodi, može stići i slanjem bar jedne poruke 978 na 3030.

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Uz to, svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun.

Na samom kraju takmičenja, kilometri najboljeg tima biće pomnoženi sa brojem 10 (npr. 7000 x 10 = 70000din) i krajnji iznos bio bi fiktivno prodat i uplaćen na račun deteta.

„U januaru KTJ timovi trče za Iris. Iris je devojčica koja je preživela moždani udar, koji je po njeno zdravlje ostavio posledice (slabost desne strane tela, ruku gotovo da ne koristi).“

Pošaljite SMS: 978 na 3030 ili uplate izvrše direktno na Dinarski račun:

160-6000000844036-29 ili
Devizni račun: 160-6000000844058-60.

Tableta kao zamena za trening?
Zašto bi svaki trkač trebalo da trči sprint (čak i maratonci!)
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version