Upoznajte Montenegro Running Club, ekipu za trčanje koja nam se javila iz Podgorice:

Kako ste nastali?

Inicijativa za osnivanje kluba je potekla od grupe momaka iz Podgorice, ljubitelja trčanja i učesnika na više polumaratona u Crnoj Gori i regionu. Klub je osnovan u februaru 2016. i od tada su njegovi članovi ucestvovali na 3 polumaratona, u Dubrovniku, Sarajevu i Podgorici.

Ko su članovi i gde trčite?

Klub za sada ima 14 aktivnih članova od kojih su 2 djevojke. Uglavnom su svi studenti, ali tu su i jedan pravnik i jedan arhitekta.
Članovi se redovno okupljaju 3 puta sedmično, u prostorijama Dynamic fitness centra u podgoričkom naselju Zagorić.

Šta su vam planovi?

Ambicije su velike. Nastoji se proširiti tim sa ljudima svih starosnih doba koji imaju želju, ne samo za trčanjem, vec istovremeno za stvaranjem novih prijateljstava, putovanjima u gradove Evrope (i šire) koji organizuju polumaratone i maratone, imaju motiv da probaju dostići nove granice.

Šta vaši članovi mogu da očekuju dolaskom u klub?

Deviza kluba je Svi za jednog, jedan za sve. Vrlo je važno motivisati jedan drugog tokom napornih i iscrpljujucih trka, ali ne samo tada. Članovi se medjusobno ohrabruju i na treninzima, kada je u pitanju režim zdrave ishrane, pa ponekad i kada je u pitanju prevazilaženje nekih ličnih problema i poteškoća. Ovo je klub u kome je prisutna ideja ljubavi prema trčanju, ali isto tako i prema prijateljstvu, zdravom načinu života i konačno promociji Podgorice i Crne Gore.

Sajt: http://montenegrorunningclub.com/

FB: https://www.facebook.com/montenegrorunningclub/

montenegro-running-club