Ovo nije još jedan u nizu tekstova o barefoot trčanju i nije moj pokušaj da vas ubedim da promenite tehniku, patike, stil. Ovo je članak koji slavi trčanje na p...
U sledećem tekstu opisala bi šta znači Či trčanje takozvani Chi Running, kako je meni pomoglo i od koga sam naučila pravilnu tehniku trčanja.
Pre nekoliko go...
Temperature u minusu, vetar, kiša, sneg i bljuzga znaju da budu izgovor za izostanak treninga. To je prihvatljivo ako se desi jednom, dvaput, ali ukoliko pređe ...
Tempo treninzi su treninzi koji se trče na i oko brzine laktatnog praga. Ovo je brzina na kojoj dolazi do nagomilavanja mlečne kiseline u mišićima i trening na ...
Većina današnjih treninga sportova izdržljivosti zasnovana je na jednostavnoj premisi da je srce glavni razlog zašto postajemo umorni u toku treninga. U datom t...
Ako pratite naš sajt sigurno ste do sad više puta naišli na magičnu brojku od 180: idealna kadenca. Ovu vrednost definisao je Džek Denijels, čuveni trkački tren...
Motorika tela je u trčanju podjednako važna kao i u drugim sportovima. Nažalost, mnogi je zanemaruju što dovodi do neekonomičnog trčanja, a u težim slučajevima ...
Četvrta epizoda Maraton akademije donosi vam savete kako da pravilno trčite i tako što bolje iznesete svoju trku – polumaraton ili maraton.
https://youtu.be/...
Sećate li se ove slike?
Svi smo jednoglasno pričali da trkači treba da neguju doček srednjim delom stopala i po svaku cenu izbegavaju doček na petu. Smatralo s...
O svakoj temi vezanoj za trčanje, kao i za sve drugo u životu, uvek potoji najmanje dve različite teorije. Stilovi gaženja, njihovo delovanje na povrede kod trk...
Kada govorimo o tehnici trčanja, kadenca je pitanje koje među prvima dolazi na dnevni red. Koliko koraka je optimalno praviti u minuti i kako da stignemo do tog željenog broja?
Kreg Aleksandar (Craig Alexander) je australijski triatlonac koji je 2008., 2009. i 2011. bio prvak sveta u Ironman-u. On je jedan od četvorice ljudi koji su os...
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšavanja vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših internet stranica prihvatate upotrebu kolačića.PrihvatamNe prihvatam