Triatlon

Triatlon iliti 3 u 1: plivanje, biciklizam i trčanje. Za triatlon kažu da je 3x zabavniji od trčanja, a da bi se bio solidan u triatlonu moraju se trenirati sva tri bazična sporta. Upoznajte Ironman triatlon i saznajte od čega su sastavljeni posvećeni momci i devojke koji treniraju triatlon. Na Trčanje.rs pružićemo vam osnovne savete kako da vašu trkačku karijeru začinite triatlonom.

“Dao sam bukvalno sve što sam imao i duboko u sebi smatram da je to jedini pravi način” – IM Austrija [REPORTAŽA]

Za one koji su se nagledali filmova tipa Roki, Krvavi sport i sl… u Ironmanu nema magije. Nema “iznenadne neverovatne snage” koja se pojavljuje baš kada svi misle da je gotovo, gde takmičar stisne zube i kreće da trči kao da je Abebe Bikila ušao u njega. Kada shvataš da je zid ispred, ostaje ti samo jedna stvar – da pokušaš da se dovučeš do okrepne stanice i popiješ sve što tamo ima a da je na listi zabranjenih stvari koje jedan roditelj sme da daje detetu.

Treća godina dugog triatlona

Na TriBGD učestvujem još od antologijske prve Poludistance tako da sam ove godine zasluženo poneo jednocifreni startni broj. 1.8km plivanja 80km bajka sa 15 mrtvih okreta I 21km trčanja sam odradio za 4 sata i 40 minuta. No da krenemo iz početka, novembar 2014. i period posle prošlogodišnje trke.