** SidebarNajave trka

27. Apatinski Dunavski polumaraton – 600 takmičara iz 10 zemalja

Nema komentara

27. Apatinski Dunavski polumaraton održaće se u nedelju, 15. oktobra 2023. godine. Izaberite jednu od četiri trke: polumaraton, trke zdravlja, štafete i nordijskog hodanja.

Osnovne informacije

 • MESTO ODRŽAVANJA: APATIN (Specijalna bolnica JUNAKOVIĆ)
 • DATUM ODRŽAVANJA: 15.10.2023. godine (nedelja)
 • DUŽINA POLUMARATONA: 21,097 km
 • TRKA ZDRAVLJA: 10 km
 • ŠTAFETA UKUPNO 10 km: 2 izmene x 5,2 +4,8 km
 • NORDIJSKO HODANJE: 10 km (po prvi put u okviru Apatinskog Dunavskog polumaratona)
 • HUMANITARNA TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO ZA DECU: 400 metara
 • TEHNIČKI ORGANIZATOR: Atletski klub Apatin
 • POKROVITELJI: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine i Opština Apatin
 • PARTNERI I PODRŠKA:,TURISTIČKA ORGANIZACIJA Apatin, VENERA BIKE Subotica, INFO TIM Garmin Srbija, Kompanija KOLAČIĆ SREĆE Beograd, Kompanija UNIVEREXPORT, VIKING obuća, UNA d.o.o. Apatin Crveni krst APATIN, Crveni krst SOMBOR, Dom zdravlja APATIN, Specijalna bolnica Junaković Apatin, Apatinske MAŽORETKINJE, ARK Somaraton Sombor, Kompanija “2. maj” Apatin, Porodično pčelarstvo HEGEDIŠ, ROK GRUPA Prljavi Romeo, Tamburaški orkestar Dunavski biseri, CK PIK Apatin, KTJ humanitarna organizacija, Humanitarno udruženje građana “Odžaci”.
 • OSOBINE STAZE: Staze na 21,097 km i 10 km su zvanično sertifikovane A sertifikatom (najveći sertifikat) od strane oficijelnog merioca svetskog udruženja artletskih trka i maratona AIMS i Svetske atletike, brza i ravna 100%,obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica koje će se prostirati duž cele trase, staza zatvorena za saobraćaj.
 • START I CILJ TRKA: ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu Junaković – Apatin, Republika Srbija
 • PRIJAVNI CENTAR: u šatoru na platou kod Specijalne bolnice Junaković .
 • VREME STARTA TRKA na 21 km, 10 km trčanje/hodanje i štafeta : nedelja 15.10.2023. godine 11:00 časova
 • START DEČIJIH TRKA na 400 metara: 11.05 časova
 • PREUZIMANJE BROJEVA: U prijavnom centru (14.10.2023. – 15,00 do 19,00 časova) i na dan trke (15.10.2023. –
  08,00 do najkasnije 10,15 časova).

Prijavite se OVDE! Prijave su otvorene do 12:00, 06.10.2023. 

Kategorije

Nagrade će osvojiti po pet prvoplasiranih i starosne kategorije na po 5 godina na polumratonskoj trci (ukupno 20 kategorija). Isto važi i za trku zdravlja, a na štafetnoj trci biće nagrađena tri prvoplasirana muške, ženske i mešovite ekipe.

Dodela nagrada vršiće se na bini ispred Banje Junaković neposredno po završetku trke. Svi takmičari koji završe polumaratonsku trku dobijaju unikatnu učesničku medalju. Pet prvoplasiranih takmičara/ke u glavnoj trci, u trci na 10 kilometara zdravlja, tri prvoplasirane štafete (muške, ženske, miks) I tri prvoplasina takmičara/takmičarke u trci na 10 km dobijaju pobedničke pehare, medalje, diplome i eventualne robne nagrade.

Troje prvoplasiranih po kategorijama dobijaju medalje i diplome. Sva deca u humanitarnoj trci dobijaju medalje (nema pobednika – sv učesnici su pobednici)

Šta uključuje startni paket?

POLUMARATON: učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke.
TRKA ZDRAVLJA: učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke.
TRKA NORDIJSKO HODANJE: učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke.
ŠTAFETNA TRKA: učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke.

Sve informacije možete dobiti na:

dunavskipolumaraton@gmail.com
+ 381 (63) 537 482
www.dunavskipolumaraton.com
Facebook stranici

Dve nedelje do starta trke pristigle su prijave blizu 600 takmičara i takmičarki iz 10 zemalja (SAD, Velika Britanija. Ukrajina, Rusija, Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija i Srbija), očekivano je da će se na startnoj liniji ove godine pojaviti preko 800 učesnika u glavnim trkama i 100 dece u humanitarnoj trci. Po prvi put u okviru Apatinskog Dunavskog polumaratona, pored polumaratonske trke, trke na 10 kilometara i štafetne trke održaće se i trka u disciplini Nordijsko hodanje na 10 kilometara.

Za podršku učesnicima manifestacije na velikom broju punktova obezbeđena je muzika za čiju produkciju će biti zaduženi lokalni DJ- evi, dok će na prostoru ispred CK PIK biti rok grupa iz škole roka CK PIK koja će izvoditi uživo najveće domaće i strane hitove. Trkače će u zoni starta i cilja zabavljati Apatinske mažoretkinje koje će u špaliru ispratiti trkače na startu, i dočekati u cilju. Za muzički deo programa na centalnoj bini u zoni starta i cilja biće zaduženi tamburaški orkestar Dunavski biseri i apatinska rok grupa Prljavi Romeo. Manifestacija će imati niz edukativnih radionica koje će realizovati volonteri Crevnog krsta Apatin i Sombor i veliku humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za lečenje bolesne dece koju će sa nama organzovati Humanitarna sportska organizacija KTJ i Humanitarno udruženje građana "Odžaci".

Prvo izdanje Maratona Dva jezera – Specijalna ponuda za čitaoce sajta!
Oborena dva nacionalna rekorda Hrvatske i jedan svetski rekord – VILS ULTRAMARATON Sarajevo
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed