** SidebarNajave trka

1. Poletov polumaraton: Trčimo zajedno za Natašu Minić

Nema komentara

U nedelju 29. oktobra 2023. godine održaće se prvi polumaraton u Futogu. Na mirnom delu nasipa od Futoga ka Begeču, svi oni koji taj dan mogu da dođu i uveličaju ovaj humanitarni događaj, imaće priliku da se okušaju na deonici od 3 kruga (21km), 2 kruga (14km), 1 kruga (7km) ili u štafeti tako što će ga podeliti 2 do 3 trkača.

Ideja za organizaciju prvog polumaratona nastala je, kao i do sada sve prethodne ideje Sportskog udruženja „Polet“ iz Veternika, kao prilika za okupljanjem trkača rekreativaca i početnika, ljubitelja trčanja, prirode i dobrog druženja. Sve to uz mogućnosti da se nekome tom prilikom pomogne. Samim tim Polet je dobio svoj pečat, a to su upravo trke koje imaju humanitarni karakter.

Prijavite se OVDE.

A ko je „Polet“?

Polet čine, pored osnivača Ksenije Bubnjević (triatlonka i maratonka) i saradnice Dragane Vukov (trkač rekreativac), sada već dovoljan broj ljudi koji su postali prijatelji i verni učesnici naših trka.

Pre oko dve godine SU ,,Polet“ je organizovao „1. Ligu trčanja“ kojom je okupio mali broj trkača, ali dovoljan da se trka uspešno realizuje i otvori ciklus narednih humanitarnih manifestacija. Prva takva trka bila je organizovana za štićenike Doma iz Veternika. Ovogodišnja druga humanitarna trka bila je organizovana za decu iz osnovnih škola. Tada se trčalo se za Borislava Stanojevića iz Veternika. Nakon par rekreativnih trka za decu, roditelje i žene, Poletarci su došli na ideju da organizuju i svoj prvi polumaraton. Učesnici trke, kao i oni
koji bi došli da podrže manifestaciju, imaće priliku da doniraju novac za devojčicu iz Futoga kojoj je potrebna svaka pomoća za njeno dalje lečenje. Nataša Minić ima 14 godina i boluje od cerebralne paralize. Ovom trkom dajemo najavu i za sledeću trku koja će biti posvećena Nataši, a vest će biti blagovremeno najavljena do Vaskrsa 2024. godine.

Ono što je specifično i važno naglasiti, a to je da se 1. Poletov polumaraton organizuje kao „Hamburg maraton“, ali se trče 3 kruga od po 7km, tako da se pruža prilika i onima koji nikada do sada nisu prelazili mnogo kilometara da istrče svoju trku za Natašu. Svaki učesnik koji završi odabranu trku dobija učesničku medalju. Važno je naglasiti da je cilj ovog sportsko – rekreativnog događaja prikupljanje novčanih sredstava, kao i trčanje u društvu trkača. Prisutne sudije će svakako zabeležiti najbolje istrčane rezultate.

Posle trke čaj i muzika za trkače

Nakon ulaska u cilj (limit trke je 3 sata) učesnike pored okrepe, čeka topao čaj i muzika u bifeu kod Slavojke na kraju nasipa u Futogu (kod ribnjaka). Prognoza je da će vreme biti dobro i trka će se realizovati bez obzira na vremenske prilike. Start trke (10:30) je upriličen tako da i oni koji su van Novog Sada imaju priliku da doputuju do Futoga (bife „Sale dva“) i urade jedan jak trening.

Prijavite se OVDE.

Za sve informacije na raspolaganju vam stoje Dragana i Ksenija. Takođe, više informacija i prijave za ovo učešće biće na Trka.rs. Dođite da podržite Natašu u borbi za svoj prvi korak. Zajedno smo jači…

SU ,,Polet“ iz Veternika

Mina Stanković oborila rekord u disciplini 10km hodanja star 22 godine
Kipchoge dobio Nagradu princeze od Asturijasa
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed