* BEOGRADSKI MARATON *** SidebarRezultati trka

Održano prvo izdanje trke 10k Belgrade powered by Nike: Kenijac trijumfovao u muškoj, a najbrža žena iz Španije

Nema komentara

U subotu je na beogradskom Ušću održana trka 10k Belgrade powered by Nike, koja se po prvi put organizuje od strane Beogradskog maratona. Trka je okupila više od 3000 ljubitelja trčanja, čime je i zvanično započet drugi deo trkačke sezone u Srbiji.

Wambua Bernard pobedio u muškoj kategoriji, Ouboukir El-Oihabi Douae u ženkoj

Fotka: Beogradski maraton

Pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Wambua Bernard iz Kenije sa rezultatom 00:28:26. Drugo i treće mesto pripalo je njegovim sunarodnicima Kitoo Calistus Kimtai sa vremenom 28:28 i Kiboy Geoffrey Kipsang 28:30. U ženskoj konkureciji pobedila je Ouboukir El-Oihabi Douae iz Španije koja je trku završila za 00:33:20. Drugo i treće mesto su osvojile Kenijke Jebet Valentine 00:33:30 i Nyaboke Ronah 00:34.19. Katarina Pohlod iz Srbije zauzela je 5. mesto u ženskoj konkurenciji (00:36.55), dok je kod muškaraca najbolji Srbin Stefan Tovilović, koji je osvojio 11. mesto (00:33.19). Organizator je nagradio prvih osam učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Brzom beogradskom “desetkom” srpska prestonica se svrstala u red velikih evropskih i svetskih gradova, koji već imaju dugu tradiciju održavanja uličnih trka na 10 kilometara. Staza beogradske trke na 10 kilometara sertifikovana je od strane Svetske atletike što znači da se boduje u kalendaru svetskih uličnih trka, a postignuti rezultati priznati su od svetske
atletike.

„10k Belgrade powered by Nike je nova trka u portfoliju Beogradskog maratona nastala sa ciljem da se svrstamo u red svetskih i evropskih metropola koje imaju brze desetke. Takođe, naš cilj je još jednom ukažemo na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, uključivanjem što većeg broja građana u trke u našoj organizaciji. Trka 10k Belgrade je ujedno i prilika da testiramo i naše organizacione sposobnosti na startu jesenje trkačke sezone, uvođenjem noviteta iz trke u trku i kvalitetom organizacije masovnih sportskih događaja spremno dočekamo Expo 2027. na kome ćemo sa ponosom predstavljati naš grad i zemlju kao organizatori najveće sportske manifestacije u zemlji.“, izjavio je ovim povodom direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Bogat zabavni sadržaj

Osim trčanja, učesnici su imali priliku da uživaju u zabavnom sadržaju, zajedničkom zagrevanju pre trke. A posle trke su se družili u dobroj atmosferi za koju je bila zadužena DJ Aleksandra Duende. Oni najsrećniji, nakon trke su osvojili su vredne poklone na lutriji koju je za sve učesnike obezbedio Nike.

01. oktobra nas očekuje Ženska trka na Adi Ciganliji, a zatim i 4. jesenji Beogradski polumaraton koji je zakazan za 26. novembar 2023. godine.

Serbia Athletics Meeting održaće se 12. septembra
Prvenstvo Srbije u polumaratonu: Borbelj i Simović prvaci države
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed