Trkači reporteri

13. Beogradski Ultramaraton

20 komentara

Ultramaraton je počeo u subotu, par minuta posle 12h. Sakupili su se takmičari iz svih krajeva Srbije, uz primetno prisustvo trkača iz Bugarske, Mađarske, Slovenije, Izraela, Makedonije i Hrvatske. Startovala je trka na 24h, kao i na 6h, dok će srednja trka na 12h krenuti u ponoć. Ukupan broj takmičara je bio 71. Vreme je poslužilo sve, topao i prijatan beše septembarski vikend. Okrepa je odmah pored staze na startno-ciljnoj liniji. Tu su takmičari imali hranu i piće, a pored staze masažu i šatore za odmor.

Učesnici - ultramaratonci na 13. Beogradskom ultramaratonu. Foto: Vuja

Na startu su bili i veterani i juniori sa istom željom – da trče. Neki  su krenuli dosta brzo, ali ovo nije trka sa drugima, već sa samim sobom. Bilo je mnogo poznatih trkača, sa nekima smo i razgovarali i svi su optimisično dočekali start. Oko ponoći smo došli opet da proverimo kako se neki od njih drže. Mnogi su koristili pravo na masažu, a usput i jeli i pili. Između 12 i 1 ujutru neki trkači su ipak malo stali da odmore i da uhvate san.

Start na 12h trku, tačno u ponoć subota na nedelju, je bio interesantan, jer su 4 člana Maraton Kluba 1893 napravili dobru atmosferu. Veki i ja smo im se pridružili na 3-4 kruga da i mi osetimo draž ovog ultramaratona. Dali smo im malo elana da nastave, a fino i popričali sa njima. Pravi timski napor! Ni brojačima nije bilo lako po mraku, treba videti diskretne startne brojeve. Cilj je u podne za 12 i 24 h trku. Ja sam, naravno bio tu i pred sam kraj trke da vidim ko je šta uradio i kako se ko proveo. Svi su zadovoljni bili na proglašenju.

Pogledajte fotografije sa ultarmaratona u našoj flickr galeriji.

Beogradski Ultramaraton Samoprevazilaženja je tradicionalna trka koju već 13. put organizuje Šri Činmoj maraton tim Srbije.

Ultramaraton će se održati u Beogradu, na Ušću, kod Rečne mornarice (park Prijateljstva), s početkom u subotu 26. septembra 2009. Ova najteža trkačka disciplina se trči na vremensko trajanje, što znači da je pobednik onaj koji za određeno vreme pređe najveću daljinu. Ove godine se organizuju trke na 6, 12 i 24 sata.

Trka na 24 sata startuje u podne 26.09.2009. (subota), a trka na 12 sati u ponoć između subote i nedelje  26/27. 09. Obe trke se završavaju u nedelju 27.09. u podne. U sklopu Ultramaratona će se održati i trka na 6 sati. Ona počinje u subotu 26.09. u podne, a završava se u 18h. Trka na 24 sata se računa za Kup Srbije. Osim toga održaće se i štafetna trka timova na 12 sati gde se trkači smenjuju na svaki sat, a tim ima maksimalno 12 trkača. Pored domaćih, očekuju se i ultramaratonci iz nekoliko okolnih zemalja.

Mesto održavanja: Ušće, Park Međunarodnog Prijateljstva. Trči se kružnom pešačkom i biciklističkom stazom dužeine 2km po parku. Organizator obezbeđuje šatore sa ležajevima, WC, okrepnu stanicu kraj staze, masere, lekara i brojače.

Proglašenje pobednika je sat vremena nakon trke. Svi učesnici koji završe trku dobijaju diplomu i medalju, a pobednici i pehar. Postoje dve starosne kategorije do 50 i preko 50 godina za muškarce i žene.

Informacije i prijavljivanje je moguće na telefone: +381 (0)64 22 33 546, +381 (0)64 190 7772  sve do pola sata pred početak trke.

Tajna trka, na javnom mestu!
Trčanje.rs na Novosadskom maratonu

Povezani članci

20 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed