Trkači reporteri

Šašava prvoaprilska ultra

7 komentara

16 Vijorenje na Autokomandi

Baš na 1. april, u sred srede, desila se zanimljiva trening-trka oko Beograda. Trkački entuzijasti okupljeni u grupi Šašavi Ultraši trčali su široki krug od Velikog Mokrog Luga do Galenike i nazad. Tokom trke, pridruživali su se ostali trkači, svako sa svojim ciljem šta želi da postigne. Mnogi su te ciljeve prevazišli, oborili svoje lične rekorde, povučeni dobrom energijom, veselom ekipom, svojevrsnim provodom u pokretu. Trčalo se od 17 do 60 km. BG ultra, istrčana kao od šale, hehe.

06 25 maj

– Mesecima smo razmišljali na koji način da obeležimo godišnjicu našeg druženja i deljenja kilometara na asfaltu, zemlji, u blatu, na planini… Istovremeno, hteli smo da to bude nešto drugačije, šašavo i zahtevno. Odluka je pala da to bude baš na dan šale, i da napravimo krug oko Beograda, od nekih 60tak km. Ali, ostavili smo mogućnost da nam se i ostali trkači pridružuju i trče koliko budu mogli. Takođe, sve je imalo i humanitarni karakter, prikupljali smo sredstva za potrebe BELhospice – rekao je Vladimir Veličković, jedan od osnivača Šašavih Ultraša i organizator trke oko Beograda.

Za trening ultru trkači su išli sledećom trasom: start na Autokomandi – Banjica – Vojvode Stepe do Kumodraža – silazak u Veliki Mokri Lug – MML – vrh Ustaničke – Bulevar kralja Aleksandra – Batutova – Severni Bulevar – donjim delom Starog grada do 25. maja – ispod Dorćola do Brankovog mosta – kejom do Zemuna – Pregrevicom do Galenike.

U povratku je počela kiša i navlačili su se oblaci, tako da je izmenjena putanja koja je trebalo da vodi preko Ade, Čukarice, Žarkova i Vidikovca, nego se išlo Ugrinovačkom – Bulevarom Mihaila Pupina – starim žel. mostom – Nemanjinom – Bul. oslobođenja do Autokomande.

Nekima ni to nije bilo dosta, pa su nastavili trčeći do kuće – ponovo preko Ustaničke i dalje.

08 Kod Venecije

Međutim, ono što će najviše ostati upamćeno tokom trke, kako kažu učesnici, nije putanja, već dobra zabava, zajedništvo… Desetine kilometara su prolazile uz međusobnu podršku, čekanje na stazi, podsticanje manje iskusnih trkača da se istrči još taj jedan, drugi, peti kilometar, deljenje okrepe… Napravljeno je mnogo fotki, ali one su uhvatile samo delić atmosfere.

– Prošle godine, 1. aprila, nismo se ni poznavali… Svako je imao neki svoj plan priprema, svoje treninge, svoje prijatelje sa kojima trči… Danas sam jako ponosna na ove ljude, i jako srećna što sam ih upoznala, i danas sa njima trčala kroz ceo naš lepi Beograd. U 11h smo sa Autokomande startovali Dragan, Violeta, Gregor, Drug Boban, Vladimir i ja. Usput smo pokupili Nemanju, Danijelu, Batu, Borka, a i okrepu koju su nam spremili Djape i Keza

11 Dva nova ultrasa

Danas su sa nama Danijela i Nemanja postali ultraši. Posebno sam srećna bila kad me je na svom 43.km Danijela pogledala sa najvećim osmehom na licu, jer je istrčala svoju prvu ultricu – rekla je nakon trke Marina Nikolić, jedna od naših najboljih ultra-trkačica.

Na BG ultra učestvovali su i napravili sledeće rezultate:

Borko 17km
Bata 19km
Gregor 25km
Danijela 43km

Nemanja 43km
Viki 52km
Zeka 52km
Vlada 52km (i zagrevanje pre toga :D)
Boban 54km
Marina 60km (“da ne bude da smo obećali 60, a nismo ispunili”)

– Mojih 43 km prvi put! Zvuči šašavo, zar ne? Beskrajno vam hvala drugari ŠašavI UltrašI! Uz vas čovek pomera svoje granice. Ulepšali ste mi ovaj šašavi 1. april! – rekla je Danijela Milić.

Šašavi Ultraši već planiraju sledeću trku, koja će biti još duža i luđa.

 

 

Radenska <3 <3 <3 polumaraton - Prvi Flow se ne zaboravlja!
Osvrt na 28. Beogradski maraton – dobro i bolje!
Tags:

Povezani članci

7 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed