Trkači reporteri

Maraton u čikagu 2010 [VIDEO]

9 komentara

čikago maraton

Odličan snimak kako trčanje može da bude trkanje i borba i to ne samo sa sobom nego i sa drugima. Pravo uživanje, i poslastica za sve koji vole da se trkaju, a ujedno i nagoveštaj koliko su ovi momci spremni i moćni.

Sammy Wanjiru iz Kenije, ali i u ženskoj konkurenciji Liliya Shobukhova iz  Rusije su po drugi put zaredom osvojili „Bank of America Chicago Marathon“ koji se održao 10.10.2010. na već poznati trkački datum.

Poslednjih 2 kilometara Wanjiru se borio sa Etiopljaninom Tsegaye Kebede-om da bi trku završio sa 2:06:24. Kebede ima 23, a Fayisa Lilesa, trećeplasirani Etiopljanin samo 20 godina.

Sa ovom pobedom Wanjiru je obezbedio prvo meston na „World Marathon Majors“ kupu, te je za dve godine inkasirao milion dolara. Inače kup se završava 7.11. kada se trči Nju Jork, ali je rezultatski sve rešeno, jer niti jedan takmičar ne može da sustigne Wanijura. Sa 23 godine i pobedom na 5 od 8 glavnih maratona, Wanjiru može biti budući Hajle Gebreselasije

Inače, trku je startovalo 38.000 ljudi, a ovo je samo uvertira za 7.11. kada ćemo svi pratiti Njujorški maraton. Trkački pokret u Americi je za poštovanje!

25. Nike polumaraton u Budimpešti
Ljubljanski marathon… po 5. put
Tags:

Povezani članci

9 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed