Trkači reporteri

Dedin džemper i cigareta iza uveta za 5k – Tradicionalni novogodišnji Maskentrč kod Juge

Nema komentara

Tradicionalni novogodišnji Maskentrč održan je u subotu 28. decembra kod hotela Jugoslavija na Keju.

Učešćem na prošlogodišnjoj trci stekao sam utisak da to moram ponoviti i uvrstio ga u svoj trkački kalendar.

Mnogi trkači su mesecima pripremali svoje improvizovane maske kako bi izgledali što originalnije na sebi svojstven način. Ja nisam mnogo razmišljao, video sam šta imam u ormanu i došao na ideju da je debeo dedin džemper sa Zlatibora i šešir na glavi sa cigaretom za uvetom dobitna kombinacija.

Provejavanje snega tog jutra najavilo je da će atmosfera na stazi biti zanimljiva i da sam doneo dobru odluku u maskiranju sa dedinim džemperom.

Pri dolasku na start trke pretrčavam par semafora i krajičkom oka hvatam par osmeha prolaznika, shvatam to je to. Na startu trke oko 70 takmičara. Moram priznati da je bilo teško poznati ih pod maskama, a svaka maska je na svoj način bila zanimljiva.

Čuveno odbrojavanje 3,2,1 i krećemo da trčimo jednu od najzanimljivijih novogodišnjih trka na 5 kilometara. Inače za organizaciju trke pobrinula se čuvena „Liga kod Juge“ grupa trkača koja se svake druge subote sastaje na Keju i trči trening trku od 5km.

Sve je proletelo tako brzo, mahao sam kome sam stigao – putnicima u autobusu, vozačima i prolaznicima. Plasman na trci nije bio prioritet već dobro druženje i zabava.

Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su zaslužene pehare, a najbolji kostimi dve torte na poklon. Najbolji muški kostim bio je Petar Pan, a najbolji ženski kostim Alisa u zemlji čuda. Da atmosfera bude još veselija na cilju je služeno kuvano vino za sve učesnike.

Mnogo pozitivne energije je bilo prisutno toga dana, ja vam prenosim samo delić toga, a one koji nisu bili pozivam da dođu sledeće godine obavezno!

Banjaluka Winter Trail 2019.
Stazom bez smoga? Došlo je i to vreme kada se ne preporučuje da se bavimo fizičkom aktivnošću na otvorenom…
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed