Trkački keks
- 1/3 šolje kikiriki putera (bez šećera, iz biošpajza)
- 2 banane (zrele ili prezrele)
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike sojinog mleka (ili vode)
- 2 kašike javorovog sirupa (ili 3 kašike dekstroze rastopljene u 4 kašike vode)
- 2 ipo šolje instant ovsenih pahuljica
- malo cimeta po želji
- ¼ šolje integralnog brašna
- dodati malo vode, po potrebi
Sve pomešati, dekoristi i peći. Umesto kikiriki putera može i šolja mlevenih semenki suncokreta, lana, golice, susama… pomešana sa kašikom biljnog ulja ili malo margarina.
Autor: Nevena Popović
8 komentara. Leave new
Zvuči privlačno. Da li se ovo uzima u redovnoj ishrani ili samo tokom priprema ili pred samu trku?
To je fini slatkis i moze da se jede bilo kad. Nije previse sladak, a super je uzinica cak i za malu decu. Dobar je za trkace jer sadrzi fine ugljene hidrate i proteine pa je zgodna okrepa. Nisam probala da ih jedem tokom trke, ali su nam bas fino legli posle trke u Novom Sadu. 🙂
Njami! Baš super izgleda!
Probaću ovaj recept, samo sa običnim mlekom umesto sojinog. Pretpostavljam da to neće biti problem.
Obično mleko je masnije, stavi jednu kašiku.
nista ne fali…mozes i ono bez masti ali sa dodatim secerom…
Probao sam ovo, odličan je recept! Ispali su mi nešto manje hrskavi ali nije loše za prvi put.
ovo je odlično, a ima isti recept sa mlevenim ovsenim pahuljicama, kao brašno.