Reč urednice

Trkački maj – rekapitulacija

1 komentar

trkacki mah

Osvrt na maj nije lak zadatak, a svako pisanje o lepim događajima nosi i osećaj odgovornosti zbog svega kroz šta smo svi prošli, u manjoj ili većoj meri, u periodu tragičnih dešavanja sredinom meseca.

Svako je na period krize odgovorio na način koji mu je lično najprirodniji. Neke kolege su otišle u spasilačke misije, neki na bedeme. Slali smo humanitarnu pomoć, poruke… Neki trkači su organizovano odneli pomoć u garderobi, neki u hrani… Sajt je prestao sa radom na period od desetak dana, jer smo osetili da teme o kojima inače pišemo, zdravlje, motivacija, aktivan život… u datoj situaciji nisu najsrećnije rešenje. Ipak, sa druge strane, nekada je najbolja pomoć da svako zaista radi svoj posao, najbolje što može i doprinese kvalitetom i vrednošću koju stvara. Ma koliko pauza nije bila laka odluka, nastavak je bio još teža. 

Uprkos svemu, čitaoci su se uključili na inspirativan način u celu humanitarnu priču i u danima koji dolaze podelićemo par lepih inicijativa, za koje verujemo da mogu da motivišu i druge. Do tada, osvrnimo se na maj, takav kakav je sa željom da nam jun bude bolji u svakom pogledu:

Trčali smo

Zbog tužnih događaja sredinom maja, mnoge trke su otkazane, mnoge odložene a preostale su imale humanitarni karakter. Između ostalog, ponosni smo na fantastičnu organizaciju Sokolovog puta, Košutnjak Challenge Race-a, a 88 takmičara uspelo se i uz Vršačke stepenice.

Bojan nam je poslao i reportažu sa Gulf Cost Half Ironman takmičenja, gde je zauzeo sjajno 9. mesto

Priče koje ste voleli

Na blogu dajemo prostora svima da izraze svoje mišljenje, podele svoje prve ili utabane trkačke korake. Divimo se svima koji su u stanju da podele sa celim svetom svoj deo trkačkog neba i oboje sajt svojim glasom.

srce

Najviše ste voleli malu kontraverzu koju je Uroš pokrenuo sa tezom da je i srce – mišić, tj. da nije pametno uvek ići samo na “volju”.  Sa nama je i Ana , koja iz subote u subotu deli kratke crtice svoje dijete – i pisala nam je o prvom inostranom trčanju. Samo napred! Na blogu nam je i u maju gostovala Chica Trchica, autorka bloga Trčim jer štrčim, ovoga puta sa sjajnom analizom trendova u Evropi, kada je reč o rekreativnom trčanju.

Kuvarica Lalica nam je u maju napravila fantastičan ručak – Vege burger!

Ako želite da ostavite trag na sajtu – slobodno nam pošaljite tekst na kontakt@trcanje.rs a mi ćemo ga sa zadovoljstvom objaviti 🙂

Saznali smo

fruktoza

U maju smo nastavili objavljivanje stručnih tekstova u saradnji sa Hydrostar-om , između ostalog dotakli smo se pitanja značaja i uloge fruktoze u svakodnevnoj ishrani, koliko je zdrava i u kojoj količini? Fruktoza je već neko vreme pod lupom šire javnosti zbog saznanja da se u jetri brzo metaboliše u mast. Dr Milica je pokušala da odgovori na to pitanje.

Testirali smo

Tokom marta i aprila imali smo prilike da testiramo Vivofit, fitnes narukvicu iz Garminove proizvodne linije. Ova simpatična spravica, postala je svakodnevni pratilac i signalizator kada smo previše lenji, merila je korake i kalorije, a ceo test pogledajte ovde

U okviru akcije testiranja sportista, 31. maja smo na Adi organizovali i besplatno testiranje rekreativaca – koliko su hidrirani pre i posle treninga, a usput smo svi odradili i testiranje telesne kompozicije. Više o rezultatima testa, u sredu 4. juna 🙂

Noviteti

Na Social Change Hakatonu napravili smo jedu lepu i korisnu aplikaciju – koju ćete uskoro imati prilike da testirate i kažete nam utiske kako bismo je unapredili. Neka ovo bude mali teaser i jedna lepa vest za kraj ovog osvrta.

Voli vas trčanje.rs

Rekapitulacija: trkački april
Biti prosečna (trkačica) – o procentima i vremenima u SAD i kod nas

Povezani članci

1 komentar. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed