Trčali smo sa

Ninoslav Rašković: Kako je Nino pobedio dijabetes?

6 komentara

Ninoslav Rašković je rođen 06.12.1975 u Kninu, trenutno živi u Pančevu sa suprugom i ćerkicom Milom. Nino je autor bloga „Pobedi dijabetes“ i uz mantru „Dijabetes je maraton, a ne sprint„, živi aktivno, trči maratone, vozi bajs i planinari, drži predavanja i pokušava da bude primer i motivacija za sve ljude sa dijabetesom tip I da ne odustanu, već da preuzmu život u svoje ruke.

Svakodnevni trening

Aktivno trčim već četiri godine. Počeo sam da bih usporio komplikacije dijabetesa i generalno bio zdraviji. Najveći trkački uspeh do sada mi je svakako ovogodišnji Global Heroes program. Trčanje mi je donelo bolje zdravlje, slobodu i nove prijatelje. Specijalni cilj nemam, generalno u trčanju uživam svakodnevno.

Život uz trčanje

Ustajem u pet, pola šest, trening, odlazak na posao, posao, povratak kući, čuvanje Mile, spavanje. Knaperica, jedva imam vremena za bilo šta drugo ali ne žalim se..

Svakako da mi je trčanje promenilo život iz korena, a najveći uticaj je imalo na zdravstvenom polju, dijabetes mi je bolje regulisan a komplikacija bolesti nema.

Volim da trčim rano ujutro jer sam tad odmoran i nema gužve na ulicama. Silom prilika omiljeno mesto mi je Narodna bašta u Pančevu a trčao sam na mnogim interesantnim mestima. Možda bih izdvojio krug oko Crnog jezera na Durmitoru kao Simple The Best.

Muziku slušam većinom zimi i to žešću gitarsku npr: AC\DC, Iron Maiden.

Trenutno nosim Adidas patike i Nike helanke i jaknu, ali nisam vezan za jedan brend, jednostavno kupujem ono što mi odgovara. Nisam neki fanatik i ne kupujem puno stvari.

Da li se na trčanje može gledati i kao na neki vid odmora?

Da, pogotovo mentalnog gde se za vreme treninga prepustiš pozitivnim razmišljanjima i svet oko sebe gledaš na drugi lepši način….

Ninov savet za drugare i drugarice koji se još premišljaju da počnu sa trčanjem: Svaki početak je težak ali je pobeda slatka.

Ni sneg, ni loše vreme, ni dosada, ni depresija, ni dijabetes, ni loš TV program, ni klizave ulice, ni zatvorena vrata od bazena, ni hladnoća, ni noć, ni besparica, ni glad, ni loš dan vam ne mogu biti prepreka da izađete napolje i trčite… i osetite potpunu slobodu…

Sale Antić: lepše je trčati u prirodi
Braća Milovanović su „Braća burazeri“
Tags: ,

Povezani članci

6 komentara. Leave new

 • eh da je više takvih kao Nino koji nam daju primer…
  od nas telesno zdravih smrtnika svako povremeno ima neke svoje problemčiće i svakome su njegovi problemčići nešto najstrašnije.
  kada shvatimo da ljudi kao Nino u svom životu imaju neuporedivo teže i hronične prepreke, i savladavaju ih puno odlučnije nego što mi skakućemo i zaobilazimo oko svojih navodno užasnih problema, teško je ne osetiti divljenje, teško je ne biti inspirisan, teško je zaobići samokritično sagledavanje našeg povlačenja pred tim povremenim problemčićima.
  ajmo svi ruke gore: Ni-no, Ni-no, Ni-no! … 🙂

  Odgovori
 • Ni-no, maj-sto-re!
  Tvojim primerom pokazuješ koliko je moguće izdići se iznad bolesti i uživati u radosti života.
  Motiv više da se i potpuno zdrave osobe zamisle i pokrenu.
  Pobeda je slatka? Itekako!

  Odgovori
 • Nino,svaka ti čast na motivaciji.Upoznao sam tvoju priču preko trcanje.rs,od kada mi je to homepage:) Tvoj pobjednički stav se osjeti u svakoj riječi, dijabetes jednostavno nema šanse protiv tebe!!!
  Nadam se da ćemo se jednom i upoznati.A do tada uzvraćam ti jednim klipm koji sam stavio na youtube,ne zbog samog trčanja,nego zbog prirode i pejzaža…

  http://www.youtube.com/watch?v=OJyd9jwQa3c

  A tek muzička podloga…e nisam znao da voliš Iron Maiden,oni su mi u slušalicama na trčanju skoro uvijek,a kad puknem negdje na trci panično tražim na mp3 Wasted years ili Run to the hills i izdržim…Pozdrav svim trkačima i trkačicama, sezona samo što nije počela…što je rekao jednom MIG-vidjet ćemo ko je koliko trčao a koliko se istezao ha ha

  Odgovori
 • Super tekst!Verujem da ce makar naterati na razmisljanje sve one koji misle da imaju neke probleme, i da nemaju vremena da se okrenu sportu i zdravom zivotu.

  p.s. Sve pohvale za sajt i pozitivan stav prema zivotu!

  Odgovori
 • OVO JE ZA PRIMER !!! SVAKA CHAST !!! BRAVO !!

  Odgovori
 • OVO JE ZA PRIMER !!! SVAKA CHAST !!! BRAVO !!

  Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version