Trail & Treking

SkyRunning trke – izazov i avantura samo za najodvažnije!

Nema komentara

Ko želi još adrenalina, avantura, uzbuđenja, neverovatnih pejzaža – skyrunning trke su idealno mesto gde ćete zadovoljiti sve te potrebe!

Sa divljenjem pratili smo našeg najboljeg ultramaratonca Jovicu Spajića koji se upustio u izazov zvan Yukon Trail Ultra – trka od 430 milja (690km), jednu od najekstremnijih na svetu, gde se noću temperatura spušta i ispod -40.

Za takav neverovatni pohod potrebna je izuzetna psiho-fizička stabilnost i spremnost da se izdrže surovi izazovi prirode. Prema poslednjim vestima, Jovica je učinio najispravniju odluku – usled promrzlina koje su se nažalost pojavile, rešio je da ne rizikuje dalje i da odustane. Takve odluke su veoma teške, ali i pokazuju njegovu veličinu. Verujemo da će svoj cilj ostvariti nekom drugom prilikom i verujemo u njega!

Nebeske staze

O Skyrunningu pisali smo ovde i dok sa nestrpljenjem iščekujemo domaću trku – 2. Kopaonik Sky Trail koja je za mesec dana (4.mart 2017., a kako je bilo prošle godine pročitajte ovde), evo kratkog rezimea (ukoliko ima neupućenih) šta Sky trail trke podrazumevaju:

SkyTrail (Nebeske staze) su trke po trasiranim stazama (sa manje od 10% asfalta) koje ne ispunjavaju uslove za trke drugih formata preko 2.000 metara. Dužina ovih trka moze biti različita, ali ne manja od 15 km.

Tri najpoznatija tipa SkyTrail trka

SkyClassic – trke od 22 do 50km dužine sa sa vertikalnim usponom od minimum 1.300 metara.

SkyUltra – trke koje za više od 5% prevazilaze parametre SkyClassic, sa minimalnim ukupnim vertikalnim usponom od 2.500 metara i sa preko 50 kilometara dužine.

SkyExtreme – samo ime govori da je reč o trkama u ekstremnim uslovima, izuztetno oštrim usponima, razlikama u vremenu, može se reći da su ovo trke za psihički najspremnije obzitom na uslove. Ovakvu trku trčao je i naš Jovica.

Za kraj pogledajte ovaj video – pokazuje svu lepotu SkyRunninga i prosto mami da se bacimo u nova iskušenja i avanture!

https://www.facebook.com/SkyrunningOfficial/videos/1284752534878537/

Da li će i vama 2017. biti godina Traila?

 

Novogodišnja Planinska Trka na Košutnjaku
Recenzija: Pro Touch Ridgetrail AQX – odlična patika za ulazak u svet trail-a
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed