Rezultati trkaTrail & Treking

Održan prvi Valter Trail, u Ketrininu čast!

Nema komentara

U subotu, 07. marta 2020. godine, održan je 1. Valter Trail u čast Katherine Switzer u organizaciji Planinarskog društva Skakavac.

Kathrine Switzer je prva žena koja se službeno takmičila na Bostonskom maratonu davne 1967. godine. Kathrine je simbol otpora, ona je Valter trčanja i jednakosti žena u sportu, i upravo zbog toga se trka zove: Valter Trail u čast Kathrine Switzer.

Staza Valter Trail-a je bila kružna, dužine 16 km sa visinskom razlikom od 710 metara. Start trke je bio u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Kantona Sarajevo u Vogošći, odakle su učesnici trčali na brdo Motka i kružnom stazom vraćali nazad.

Od registrovanih 178 trkača, usled nepovoljnih vremenskih uslova, kiše i snega, na start je izašlo 100 trkača. U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao Džemal Jašarević iz Bosne i Hercegovine, drugi Benyamin Vuk iz Hrvatske, dok je treći Slaven Stojkov iz Bosne i Hercegovine.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Naida Avdić iz Bosne i Hercegovine, druga Tara Weyen Gaines iz SAD-a, a treća Amela Tuzlak iz Bosne i Hercegovine.   

Amir Bašić, predsednik PD Skakavac je rekao da ovo društvo planira veliki broj aktivnosti u ovoj godini, te pozvao sve one koji vole prirodu i fizičku aktivnost da se pridruže društvu.

“Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, planinarenja ali uvodi i nove zanimljive outdoor aktivnosti. Naredna aktivnost koju provodimo je Valter Canicross, odnosno utrka sa psima koja se održava 10. maja” rekao je Bašić.

Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac je dostupuno putem web stranice: www.pdskakavac.ba ili FB stranice.

Pitali smo Spartaka: koje vežbe se preporučuju trail trkačima? (VIDEO)
Spartakove vežbe za snažniji core, Vol. 2 (VIDEO)
Tags: , , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed