Oprema za trčanjePatike za trčanje

Brooks Pure Connect Review

4 komentara

The Pure Connect je najlaganiji i najmanje kabast predstavnik The Pure Project linije kompanije Brooks. Ovaj model je namenjen trkačima sa neutralnim stilom gaženja. Težina patike broj 42, muškog modela, je oko 200 grama dok je ženski model te veličine težak svega  oko 180 grama. Ovo ovaj model čini svega malo težim od Green Silence modela.

Najbolja patika za trčanje 2011

The Pure Connect je patika sa  minimalnim oblikovanjem, neutalna patika kreirana za trening i trke. Patika je napravljena u polu zakrivljenim obliku kako bi obezbedila dovoljno podrške i za one trkače koj gaze na petu.

Tehnologija

Svaki brend se trudi da obezbedi maksimalnu udobnost trkačima svojom tehnologijom koju ugražuje u patike kako bi obezbedili bezbedno trčanje i udobnost. Kod The Pure Connect modela Brooks je napravio sledeća tehnološka rešenja.

BioMoGo biorazgradivi đon

Đonovi patika za trčanje se uobičajeno prave od Ethylene Vinyl Acetate™ (EVA) i predstavljaju najteže razgradiv deo patika za trčanje. potrebno je oko 1000 godina da se jedan đon razloži kada patike za trčanje završe na deponiji, stoga je posle pet godina istraživanja i kombinovanja raznih materijala kompanija Brooks došla do nove, biorzgradive tehnologije. Kako kompanija tvrdi ovaj materijal koji koriste za proizvodnju đonova razlaže se za 50 puta kraće vreme, na taj način  u kompaniji kažu nameravaju da u narednih 20 d0 25 godina poštede celu planetu oko  13 500 000kg smeća.

DNA gel

Brooks DNA tehnologija ima za cilj da obezbedi amortizaciju (cushioning) za sve tipove trkača. Ova tehnologija je napravljena od gela koji na količinu sile koja dospe do stopala odgovara tako što je razlaže i obezbeđuje onoliko elastičnosti koliko je trkaču potrebno. Uprošćeno rečeno, možete očekivati mekoću i komfor kad ga želite i čvrstu podršku kad vam je potrebna.

Flex

Toe Flex tehnologija razdvaja nožni palac od ostalih prstiju i omogućava mu da deluje nezavisno. Na ovaj način trkaču se obezbeđuje prirodni balans pri svakom koraku.

Omega Flex Grooves daje djonu fleksibilnost a da pri tom neugrozi amortizaciju

Tehnologija gornjeg dela patike

Nav Band je fleksibilni kaiš koji obavija stopalo i đon i na taj način daje stabilnost stopalu i obezbeđuje ga.

Anatomski oblik zadnjeg dela patike imitira oblik pete, na taj način stvara se efekat rukavice i omogućava se stopalu kompaktnost.

Ideal Heel je tehnologija kojom se tako što je peta savijena obezbeđuje podrška i za one koji gaze prvo sredinom stopala i one koji gaze na petu.

Trkačke aplikacije za iPhone – Endomondo
BG Run 2012 – prva trkačka aplikacija u Srbiji

Povezani članci

4 komentara. Leave new

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed