trčanje zimi

Ko ne voli trčanje po zimi – grupni treninzi u teretani

Zima je već uveliko počela, a sa njom i hladno vreme kao idealni izgovor za preskakanje treninga trčanja napolju. To se može preduprediti adekvatnim oblačenjem i opremom, ali ipak je realno da će vam hladno vreme smetati bez obzira na sve. Npr nekima vetar na trčanju može biti prava noćna mora pa će ostatak dana provesti sa glavoboljom. Drugi možda imaju veći problem sa terenom na kome trče, koji npr pretvori u klizavo - bljuzgavu kombinaciju čim padne sneg. Treći su možda samo zimogrožljivi. U svakom slučaju, ne treba ništa raditi na silu - ako trčanje po zimi ne ide treba naći alternativu.

12 saveta za trčanje po zimi

Zima je godišnje doba u toku kojeg se održava veoma mali broj trka i u toku kog se trkači pripremaju za prolećna takmičenja. Neki trkači treniraju na otvorenom, neki se povlače u zatvorene prostore, ipak svi pokušavaju da izgrade ili sačuvaju trkačku bazu kako bi naredna godina bila uspešnija od predhodne.

Zimsko trčanje sa psom

Pas može da vam bude sjajno društvo za trčanje, čak i po hladnom vremenu i snegu. Generalno, ukoliko vaš pas trči sa vama po lepom vremenu ne postoji razlog da tako ne bude i zimi. Neke rase su, svakako, mnogo bolje opremljene za zimske uslove jer imaju takvu genetiku (npr. Haski), ipak ako vaš ljubimac nije "polarna" rasa nema razloga da ostan zatvoren u kući.