blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Tehnološki povratak : Reebok Floatride je patika o kojoj se priča!

Reebok sve više pridaje značaj trčanju, od različitih run light modela preko omiljenog ZPump, testirali smo dovoljno patika da možemo da pratimo progresiju i ovogodišnjem približavanju trkačima na duže staze. Patika koja im je definitivno omogućila mesto u vrhu trkačke ponude je Reebok Floatride.

Ova patika je sasvim zasluženo dobila i žig BEST DEBUTE od strane Runnersworlda.

Look and Feel

Od trenutka kada sam otvorila kutiju sve je bilo jasno – ovo je model koji ću nositi sa uživanjem! Fantastičan spoj drečavog dela za petu, mreže koja drži stopalo fiksirano, pletenog prednjišta i nove Floatride pene koja je obezbedila jedan od najudobniih đonova na tržištu..

Reebok Floatride je patika koja privlači pažnju, ali ne po cenu lošijih performansi.

Za razliku od nekih drugih pletenih modela, plastična mreža koja obuhvata stopalo daje mu malo više stabilnosti. Peta je fiksirana u udobnom kalupu. Prsti imaju dovoljno prostora. Patika se navlači kao čarapa, i bilo bi dobro da nabavite kašiku ako želite da ubrzate ovaj proces.

Za dame je dostupan model u sivo-ljubičastoj boji, za trkače u sivo-žutoj.

Tehnologije

Inovativna Floatride pena u đonu daju optimalnu kombinaciju mekoće i odraza, amortizacija je vrhunska, a lakoća nestvarna.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iznad floatride đona, nalazi se tanak sloj EVA pene koji služi da stabilizuje stopalo.

Petni deo je napravljen u saradnji sa proizvođačkima grudnjaka – da dobro ste čuli, ova inovacija garantuje da će žuljevi izostati, a pete biti sačuvane.

Gornjište je pleteno, i rasteže se u svim pravcima, što garantuje  da će izdržati kretanje stopala i neće pući.

Đon je obložen zanimljivom asimetrčnom mrežom, tranzicija je dobra a patika reponsivna.

  • Pad: 8mm
  • Težina: 233g (muški size 9) i 198g (ženski size 7)
  • Cena: 19,990 rsd

Utisak sa staze

Ovo je brza, udobna patika u isto vreme, ujedno i prelepa.

Testirala sam je na stazama do 16km i najbolje se pokazala na betonu. Tartan + mekani djon su bili najlošija kombinacija, jer sam se osećala presporo.

Floatride nije gubio podršku, noge se nisu zamarale, žuljevi se nisu pravili. Sve što očekujemo od dobre patike za dužinu, Reebok floatride isporučuje.

Ono što može da vam predstavlja problem, je fitting. Ukoliko imate nizak svod, možda će vam gornjište biti preveliko. Kako patika nema jezičak, vaše stopalo je puni. Ujedno – savet da obuvate čarape sa visokim profilom, i malo punije, jer je čvor pertli, zbog tankog gornjišta blizu koži.

Ako ste ljubitelji laganih patika poput boost serije – ova patika će vam leći savršeno.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ako poverenje dajete malko robusnijim modelima, bilo da je to Saucony, Asics ili Nike, možda će lakoća u startu izazvati nepoverenje. Svakako testirajte ove patike u radnji pre odluke.

Kako je ovo prvi model iz Floatride serije, napravljen je u neutralnoj formi, i nije namenjen pronatorima.

Šta kaže zajednica?

Recenzije po internetu su veoma pozitivne, trkači ističu udobnost i stilizovanost kao najveće adute patike.

Obavezno ih probajte pre naručivanja jer dolaze u pola broja većem kalupu.

 

https://www.instagram.com/p/BXlP4Cil5pr/?taken-by=nevenarajkovic07

Nevena Rajković:

Izabrala sam distancu od 20 kilometara izmedju Vlaške i Greben planine. Posle mnogo treninga na planinama, prijalo mi je trčanje u podnožju, na asfaltu. Prelep doživljaj trčanja kroz kanjon upotpunile su izuzetno lagane patike, svega 200 g, specijalizovane za duga trčanja.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ukoliko želite da testirate ovaj model, prijavite se na konkurs koji traje do 21. septembra!

  PRIJAVI SE

Zaključak

Reebok se ovim modelom ozbiljno primakao tronu dugoprugaškog rekreativnog trčanja. Ovo su patike koje vas neće izneveriti ni na maratonu, a biće estetski dodatak koji privlači pažnju.

Najbolje za: rekreativce, beton, do 42km, neutralne pronatore.

 

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Patike za trčanje

Kada sam dobio ponudu da testiram Reebok patiku za trčanju, oprezno sam razmislio da li da prihvatim taj poduhvat. Neke recenzija patika je bolje...

Blog & Kolumne

Moja trkačka priča je zanimljiva aktivacija putem koje Reebok poziva trkače da podele svoje iskustvo i potencijalno budu jedan od 10 trkača koji ce...

Patike za trčanje

Kada pričamo o tipovima patika za trčanje, obično ih delimo na patike za trening i trkanje, pa na patike za pronatore ili neutralne trkače....

Vesti

Verujete li u trkački horoskop? :) Kako bi se što bolje spremili za ostatak trkačke sezone, pročitajte koji model patika je idealan spram vašeg...