blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Test Salomon Predict 2 neutralne patike za trčanje po putu.

Salomon-predict-2


Salomon je brend koji je najpoznatiji po trail obući ali u poslednje vreme sve više pažnje privlači i na asfaltu. Ovoga puta testirali smo Salomon predict 2, patiku za road trčanje. 

Salomon Predict 2 pripada kategoriji neutralnih patika, po težini pripada četvrtoj kategoriji (na skali 1-5 po RunRepeatu gde je 1 najlakša kategorija od 150 grama,a najteža iznad 300g) i sa svojih 275g  i padom peta prsti od 8mm predstavlja patiku za svakodnevno trčanje dugih treninga i treninga oporavka. 

Patike su testirane na kilometraži od 60km, u tri različita treninga: LSD, Tempo i intervalni trening. 

Ocene su date na skali od 0-100

Udobnost – 95

Kako deluju spolja, takve su i unutra. Patika u kojoj ćete se sigurno osećati prijatno. Prednji deo patike je nešto uži i predstavlja idealnu patiku za ljude koji imaju nešto uže stopalo. Osećaj težine patike od 275g subjektivno deluje dosta manje. Anatomske platforme na koje su posebno ponosni u odnosu na Predict 1 (nezavisni anatomski delovi u patici), daju osećaj prenošenja težine tela ravnomerno tako da je osećaj kontrole trčanja jako dobar. To znači da je osećaj prilikom trčanja pun, da nema tzv rupa i osećaja dominantnog prenosa težine ka jednoj strani. 

Ventilacija – 94

Gornji deo patike urađen je u najvećoj meri u celosti od meš platna. Tokom trčanja nema zadžavanja tečnosti, prozračna patika u kojoj se trče dugi treninzi.sa prednje strane patikaja ojačana, što za nijansu smanjuje ventilaciju. 

Amortizacija – 92

Za nijansu tvrđa amortizacija od onoga što sam navikao, na prvi pogled. Zapravo je potrebno vreme da se malo stopalo navikne i da patika postigne radnu kilometražu.Kontragrip onemogućava proklizavanje po kišnom vremenu. Vremenom kada se stopalo navikne na stepen amorticzacije i povratnog delovanja, patika postaje udobno sredstvo. 

Lični utisak o Salomon Predict 2

S obzirom da je patika testirana na road i offroad varijanti (Košutnjak) po suvom vremenu, ova patika je idealna za road i laki trejl (Košutnjak, Avala). Tako da za sve one koji bi hteli da imaju univerzalnu patiku za trčanje, ovo je rešenje u tom smislu.

Patike su najidealnije za LSD treninge i tempo trčanja, s obzirom na kategoriju težine patike.
Originalne se mogu naći u dve boje (bela i plava).
Odnos cene i kvaliteta je odličan ukoliko vam je potrebno univerzalno rešenje, nećete se pokajati.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Oprema za trčanje

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli...

Gedžeti za trčanje

Sportska serija Philips slušalica za trčanje ne bi bila kompletna bez modela koji leže na glavu i preko vaših ušiju. Ovaj model je idealan...

Gedžeti za trčanje

ASICS je najavio lansiranje METASPEED + patika na ASICS META : Time : Trials događaju. Kako navode, događaj je kombinacija novog, revoludionarnog proizvoda i...

Gedžeti za trčanje

Ako kupujete patike za trčanje, ovo može biti dug, frustrirajući, a ponekad i skup sport. Sa toliko faktora koje bi trebalo uzeti u obzir,...