Kako da osušite mokre patike posle trčanja po kiši?

Izašli ste na trčanje, a sve vreme sipi i “mokri ste do gole kože”. Na svu sreću niste “zaradili” žuljeve koji umeju da nastanu pri trčanju u vlažnim patikama. Sutradan želite da  trčite ponovo, oblačite čistu majicu i šorc, obuvate nove čarape, stavljate na ruku svoj GPS sat i tek tada shvatate da su vam još uvek mokre patike za trčanje. Da li vam se desila slična situacija?

Kako da jednostavno osušite mokre patike za trčanje?

Rešenje za ovaj problem je veoma jednostavno. Čim se vratite sa trčanja, izvucite uloške iz patika, operite ih sapunom i vodom i ostavite da se suše. U mokre patike natrpajte zgužvane novine, koje imaju zadatak da izvuku vodu iz njih. Ostavite ih da odstoje nekoliko sati i izvadite novine napolje.

Proverite, da li su vam patike suve, ako jesu super. Ako se nisu još osušile, ponovite proces, zgužvajte još novina i ubacite ih u patike. Za nekoliko sati biće spremne za ponovno korišćenje.

Naravno, patike možete sušiti i na radijatoru ili koristeći se fenom, ali svi ovi načini su invazivni i zasigurno će smanjiti rok trajanja vaših trkačkih patika. Mi vam ne preporučujemo da izlažete patike direktno grejnim telima.

Takođe, mnogi trkači umesto novina koriste pirinač ili neke druge metode koje im pomažu da osuše mokre patike posle kiše.

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
planovi za trčanje