Izašli ste na trčanje, a sve vreme sipi i “mokri ste do gole kože”. Na svu sreću niste “zaradili” žuljeve koji umeju da nastanu pri trčanju u vlažnim patikama. Sutradan želite da  trčite ponovo, oblačite čistu majicu i šorc, obuvate nove čarape, stavljate na ruku svoj GPS sat i tek tada shvatate da su vam patike za trčanje još uvek mokre. Da li vam se desila slična situacija?

Kako da jednostavno osušite patike?

Rešenje za ovaj problem je veoma jednostavno. Čim se vratite sa trčanja, izvucite uloške iz patika, operite ih sapunom i vodom i ostavite da se suše. U patiku natrpajte zgužvane novine, koje imaju zadatak da izvuku vodu iz njih. Ostavite ih da odstoje nekoliko sati i izvadite novine napolje.

Proverite, da li su vam patike suve, ako jesu super. Ako se nisu još osušile, ponovite proces, zgužvajte još novina i ubacite ih u patike. Za nekoliko sati biće spremne za ponovno korišćenje.

Naravno, patike možete sušiti i na radijatoru ili koristeći se fenom, ali svi ovi načini su invazivni i zasigurno će smanjiti rok trajanja vaših trkačkih patika.

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...