Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Reebok Print Smooth – prvo na trčanje, pa pravo na kafu!

Kada pričamo o tipovima patika za trčanje, obično ih delimo na patike za trening i trkanje, pa na patike za pronatore ili neutralne trkače. Vrlo, vrlo malo se bavimo segmentom patike koja je izmedju kategorija trčanje i lifestyle, tj. da možeš posle treninga pravo na piće, a da te ne bude blam.

Razlog je što je ova kategorija praktično upražnjena, sa par časnih izuzetaka: Nike free, 5.0, i Adidas Pure Boost X su patike koje su odradile svoje na stazi, ali su nastavile da upotpunjuju moj orman i da se nose i na suknju i na farmerke.

Reebok Print Smooth za mene spada upravo u ovu kategoriju, model namenjen ljubiteljima trčanja koji žele prilagodljivu obuću uz moderan i upečatljiv izgled.

Look & Feel

Ljubav na prvi pogled. Mint boja nije neka koju biste na prvu loptu vezali za trkačku patiku, sem u specijalinim serijama. Boja u kombinaciji sa dizajnom je ono što izdvaja ovu patiku.

Lagana je na nozi sa jakim pertlama u istoj boji i odvojenim jezikom.

  • Patika ima standarni kalup, veličina 37.5 mi je bila odgovarajuća (netrkački 37).
  • Pad peta prsti je10 mm,
  • Težina 253 g (m) odnosno 199 g(ž)

Na prvo obuvanje osećaj udobnosti, tranzicija prsti peta postoji, ali ne tera na prednji gaz.

Đon patike je napravljen iz jednog dela na osnovu digitalnog mapiranja pritiska:

Reebok sada već tradicionalno, od ZPrint modela pravi đonove tako da prate prirodan kontakt patike sa podlogom, sa ojačanjima oko patike, mapa pritiska definisala je delove đona koji imaju jaču ili smanjenu amortizaciju.

Advertisement. Scroll to continue reading.

U ruci, đon je dovoljno savitljiv, tako da neće ugroziti tranziciju, ali imajte na umu da ovo nije sprinterska patika.

Ključne odlike ovog modela su:

  1. amortizacija: pena sa dve različite gustine se prilagođava doskoku tako da daje podršku gde je potrebno
  2. fleksibilnost: mikro kramponi se prilagođavaju podlozi i daju patici sposobnost da se savija i prati nogu
  3. podrška: ojačanje oko pete i prstiju daju dodatnu stabilost

Gornjište je lepo odrađeno kroz mikro-pletivo, uložak možete da izvadite i menjate, Reebok ga je unapredio sa antimikrobnom zaštitom i zaštitom od mirisa.

Više o samoj Print Smooth tehnologiji možete pronaći OVDE.

Kako se pokazala na stazi?

Patiku smo tesirali na tartanu i betonu, i bolji učinak je očekivano na betonu. Testirali smo je na distanci od 10km i pokazala se kao udobna i stabilna patika.

Print Smooth daje onu vrstu udobnosti gde znate da ste zaštićeni, ali nemate utisak da hodate po sunđeru. Dovoljno je fleksibilna da prati izmene pravca, ali podrška koja se navodi se odnosi na prosečnog neutralnog trkača, ne na pronatore.

Reebok ovu patiku svrstava u segment: run light, što je ne stavlja u prvi izbor za polumaratonce, ali će vas adekvatno podržati ukoliko ste trkač koji ne prelazi više od 20 km nedeljno.

Reebok Print Smooth – najbolja za?

Ovo je patika za neutralne trkače, supinatore ali i blage pronatore, sve one koji nemaju ravna stopala i izraženu pronaciju.

Vrednost patike je u lakoći, udobnosti i nezanemarljivo, lepom i svedenom dizajnu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Za treninge do 12km.

Gde kupiti i koja je cena?

Reebok Print Smooth je dostupan u u Sport Vision, Djak Sport i Planeta Sport prodajnim objektima širom zemlje po ceni od 7920,00 RSD. 

Muška paleta, kod nas su dostupne sve boje sem sive sa plavim đonom

Ženska paleta, dostupne boje su koral i mint

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

ASICS je najavio lansiranje METASPEED + patika na ASICS META : Time : Trials događaju. Kako navode, događaj je kombinacija novog, revoludionarnog proizvoda i...

Gedžeti za trčanje

Ako kupujete patike za trčanje, ovo može biti dug, frustrirajući, a ponekad i skup sport. Sa toliko faktora koje bi trebalo uzeti u obzir,...

Gedžeti za trčanje

Lululemon brend kod nas ne postoji, ali je i te kako uzdrmao sportsku industriju. Detaljno su istraživali tržište nekoliko godina. Skenirali su milione ženskih...

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...