Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Hoka One One Clifton – Čudne ali udobne!

U životu poštujem jedan bitan princip – što mekanije to bolje. U krevetu ga ne primenjujem, ali na stazi obavezno. A kako i ne bih kada su mi prve patike za trčanje bile Asics GEL Nimbus. Posle toga nema više nazad.

Kao ajtijevac i internet ovisnik, ne kupujem ništa a da pre toga ne nađem bar tri pozitivna rivjua na mreži. Tako neleteh na Hoka One One, brend poznat po maksimalističkim patikama, pomalo čudnog, ali kul izgleda, koje se, na žalost, ne mogu kupiti u našoj zemlji. Posebno dobre ocene dobio je prošlogodišnji model Hoka One One Clifton, za koje Hoka tvrdi da su „Quite possibly the smoothest-riding shoe on the market“.

Sa đonom debljine 29 mm na peti i 24 mm na prednjem delu, shvatio sam da ne samo da bi morale biti jako mekane, već ću u njima i izgledati viši :). Patike se, naravno, ne kupuju bez probanja, ali hazarder po prirodi, 120 evra kasnije bile su naručene na adresu drugarice gastarbajterke, a 150 i kusur kilometara kasnije, evo mojih utisaka.

Specifikacije i utisak

Patike su pretežno namenjene trčanju po asfaltu i bez daljnjeg, patike su jako jako mekane. Drugačiji tip mekoće od, na primer, Asiksovog gela. Tu mekoću, ipak, najviše će osetiti oni koji gaze na petu ili zadnji deo stopala. Ja, kao neko ko gazi prednjim delom stopala, ostao sam za nijansu razočaran. Možda zbog prevelikog očekivanja jer im je pad od pete ka prstima samo 5 mm, ali je ta razlika u mekoći između prednjeg i zadnjeg dela ipak osetna. Nemojte me shvatiti pogrešno, daleko od toga da patika nije mekana u prednjem delu.

Patika ima 217 grama za veličinu 42 2/3! Za maksimalističku patiku to je ultra lagano.

Uporedite tu težinu sa maksimalističkim modelima drugih proizvođača i dobićete i 50% veće cifre. Verovatno patika sa najboljiim odnosom mekoća – težina.

Stabilnost im, na žalost, nije najjača strana. Osim Hoke, koristim za trčanje i adidas Energy Boost i razlika je osetna. Hoku ću vrlo rado nastaviti da koristim za LSD treninge, ali kada su u pitanju intervali ili tempo treninzi, postoje mnogo stabilnija rešenja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iako sam na više mesta pročitao kako su patike brze i preporučene za trke, ne verujem da ću ikada trčati trku u njima. Iz nekog razloga, jednostavno nemam dovoljno poverenja u njih.

Uz patike dolaze dva para različitih uložaka, a za maksimalnu mekoću moguće je staviti i oba uloška zajedno, što sam ja i uradio. Kad je mekano nek je mekano.

Ono što je sigurno da će se desiti ako budete nosili ove patike je da ćete biti primećeni. Svojim neobičnim izgledom nateraće svakog trkača da vas pita šta to imate na nogama, čemu osim maksimalističkog dizajna doprinosi i činjenica da ih kod nas nema.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Gedžeti za trčanje

Lululemon, poznata kanadska sportska marka, je izbacila Blissfeel, svoje prve ženske patike za trčanje. Prve Lululemon ženske patike za trčanje Lululemon je godinama nagoveštavao...

Trening

Pušenje je štetno za zdravlje i to već svi znamo. Međutim to ne menja činjenicu da je preteško sa ovom lošom navikom prestati. Čak...

Najave trka

Nešto novo i atraktivno na trail mapi Balkana! Trka koja pretenduje da postane najizazovnija u regiji – Pelister Unique Trail Marathon. Prenosimo poziv organizatora,...

Trening

Individualni trener nije rezervisan samo za profesionalne sportiste ili one koji imaju problem sa težinom i potreban im je nadzor. Bilo bi dobro da...