asics gel nimbus 16 muske

Look and feel

U odnosu na druge Asics modele – Nimbus 16 je najsvedeniji model. Boje najmanje “vrište”, patika deluje pre svega kao patika za trčanje, ne pokazivanje. De gustibus non est disputandum! Svako voli šta voli :) Bitno je samo odabrati pravi model.

Ženske boje:

boje zene

Muške boje:

muske

Osećaj koji patike izazivaju je pre svega udobnost, mekoća i prianjanje. Iako reativno “teške” na dugim treninzima, ta težina vam daje osećaj sigurnosti, dobro raspoređene mekoće i odskoka, što je čini savršenom za trening.

Model dosta sličak Cumulusu 16, pa se možda pitate u čemu je razlika? Nimbus je nešto slično “starijem bratu” Cumulusu, obe patike su napravljene za neturalce i supinatore, ali Nimbus pakuje malo više “materijala”. Više gela, kvalitetniji tekstilni deo patike, i heel lock opciju. Sve ovo u prevodu znači  – više podrške.

Ne zaboravimo da kod nas ni nema ženskog Cumulus modela, a Nimbus donosi i par karakteristika samo za trkačice – mekši đon i dodatnhi 3mm za zaštitu ahilove tetive.

U pogledu podrške i prevencije povreda, oba modela su podjednako dobra, Cumulus je jeftiniji, te može da vam bude bolji ako posmatrate cena/kvalitet meru.

Karakteristike

asics gel nimbus 16 zenske

Novine – Model je dodao još gela – tako da je amortizacija udobnija. Ženski model je podigao pad za 3mm, radi manjeg opterećenja ahilove tetive. Udobniji gornji deo i nepromenjena prijatnost pri nošenju.

Specifikacije

  • ASICS FluidFit™ mrežica koja se rasteže u više pravaca, prilagođava stopalu, i savršeno prianja. es multi-directional stretch mesh with stretch reinforcements that adapt to the athlete’s foot, creating a truly customized glove-like fit.
  • Težina: 311g muški model, 250 ženski
  • Pad: 10mm muškarci, 13mm žen
  • FluidRide™ 
  • Heel Clutching System™ – patika ima egzoskelet na peti, za dodatnu podršku i fiksiranje pete, i bolji osećaj u patici.
  • Discrete Eyelets tehnologija nezavisno postavljenih rupica za pertle, smanjuje  pritisak na nogu prilikom pertlanja i daje podršku nozi i na gornjem delu patike.
  • Gender-Specific Cushioning – ženski modeli imaju manju gustinu srednjeg dela đona, za mekši doskok
  • Plus 3® – ženski modeli imaju dodatnih 3mm pada (viša peta) da smanje tenziju u ahilovoj tetivi

Iskustva korisnika

Teško je naići na trkača koji je nezadovoljan Nimbus modelom. Ukoliko ga i nađete, verovatnoća je da je reč o pronatoru koji je pogrešio model pri kupovini.

dobre ključne reči:

udobnija, mekša, pouzdana, nezamenjiva…

loše ključne reči:

bol u peti, loš izbor boja, nekvalitetan šav

Presuda

Najbolje za: asfalt, treninge dužine, supinatore

Ukoliko se uzme u obzir cena, ovo je patika koju će najverovatnije kupiti zaljubljenici u brend i trkači koji su već nosili neki od prethodnih Nimbus modela. Sa unapređenim Cumulus modelom, on je verovatniji izbor za prosečnog trkača. Trkačice sa neutralnom pronacijom, ili supinatorke, sa druge strane imaju čemu da se raduju. Asics Gel Nimbus 16 je model kao pravljen za njih!

EDITORS NOTE

Ovu patiku nismo imali prilike da testiramo na stazi, recenzija je plod sumiranja pozitivnih i negativnih ocena korisnika. Ukoliko ste vi imali priliku da nosite ovaj ili sličan model, ostavite nam utisak u komentarima. Na taj način pomažemo da svaka kupovina patika bude proizvod iskustvene odluke!