Connect with us

Hi, what are you looking for?

Patike za trčanje

Mizuno Wave Ultima 6

Svaki review Wave Ultima 6 ističe kako je ova patika neverovatno lagana. Lagana za svoju kategoriju – neutralna trening patika sa maksimalnom zaštitom. Patika je teška 315 g (335g) broj 45 i ima pad od 10 mm što je uglavnom standard za trening patike.

Gazište – Đon

3 (1)

Kada sam prvi put video patiku i osmotrio đon, ovaj model mi se činio jako dobrim . I ako nemate mnogo iskustva sa patikama za trčanje, pa ne možete odmah da procenite koja je bolja a koja lošija, 5 različitih boja (slojeva) na đonu zna da ulije poverenje o stabilnosti i podršci. Iako naravno nije merodavno.

Primetno je dosta zaštite na peti, “talas” koji štiti od udara kao i dodatna ojačanja za stabilnost i udobnost. Đon je udoban, ne previše mekan sa dobrom podrškom.

Gornji sloj

Mreža na gornjem sloju patike dozvoljava da noga diše. Unutrašnjost gornjeg sloja nije mnogo jastučasta, kao što može biti kod sličnih modela drugih proizvođača (pre svega Asics), ali mislim da u njima nisam dobio ni jedan jedini žulj, niti plavi nokat, iako sam ih na početku prvenstveno koristio za velike dužine.

Za to je verovatno zaslužno to što patika odlično prati pokret stopala. Srednji deo patike i peta odlično prijanjaju uz nogu, dok u prednjem delu ima dosta mesta za prste. Čak je taj deo patike širi nego što je meni potrebno, ali to mi nije smetalo.

Namena:

Najveću zaštitu ova patika ima na peti. Tako da je mogu koristiti ljudi koji gaze petom za laganiji tempo i veće dužine. Zbog kvaliteta đona u srednjem delu svakako je mogu koristiti i trkači koji gaze srednjim delom stopala ili na prstima.

Iako se u ovoj patici sa lakoćom odgurujete o podlogu, ja sam se nekako navikao da ih koristim za laganije treninge. Nisam ih mnogo koristio za tempo, pa ne mogu objektivno ni da ocenim koliko su dobre za taj tip treninga, al mislim da za brz polumaraton ipak nisu najbolji izbor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

POGLEDAJTE CEO TEXT NA PATIKE.TRČANJE.RS KLIKNI OVDE

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci