blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Oprema za trčanje

3 najbolje patike za rekreativno trčanje u 2022

najbolje patike za trčanje 2022

Kako da izaberemo najbolje patike za trčanje u 2022? To je verovatno nemoguća misija jer ne postoji jedna patika za koju bi smo mogli da napišemo da je baš ona najbolja. Zato smo izdvojili nekoliko modela koji su dostupni kod nas a za koje verujemo da su među najboljima ove godine.

Zašto je izbor najbolje patike za trčanje u 2022 – Nemoguća misija

Patike za trčanje su sve brže, laganije, udobnije… Svaki brend izbacuje inovacije iz godine u godinu i pravi pomake. Ove godine su na tržište izašle nove verzije starih proverenih modela ali i neki potpuno novi sa neverovatnim performansama.

Ipak, ostaje činjenica da ne postoji savršena patika za svakog trkača i svako trčanje. Kada je u pitanju pronalaženje pravog para, mnogi lični faktori dolaze u obzir: vaša jedinstvena biomehanika, vaša težina, podloga na kojoj trčite, oblik vaših stopala i željeni „osećaj“.

Na neki način, tehnički napredak u obući za trčanje izbor je načinio još težim, jer je mnogo modela koji su odlični za trke ali je sve učljivija potreba da u tom slučaju imate i patike za trening. Da li je u današnjem vremenu kada se sve meri u sekundu, čak i na rekreativnom nivou, moguće imati jednu patiku za trening i trku i biti zadovoljan?

Prošli smo sve modele koji su se pojavili na tržištu Srbije u 2022 i napravili izbor najboljih patika po kategorijama, danas izdvajamo tri modlea koja su namenjena rekreativcima, za džoging, početnike, treninge dužine i oporavka. U komentarima možete da nam pišete i vaše ocene koja je najbolja patika ove godine u ovoj kategoriji.

Najboljim patikama za trku se bavimo u posebnom tekstu na početku nove godine.

Najbolje patike za rekreativno trčanje 2022.

Asics Gel Nimbus 24 – udoban i pouzdan bez obzira da i ste početnik ili iskusni trkači

ASICS GEL Nimbus 24

ASICS GEL-Nimbus 24 je klasičan model sa jastučićima dizajniranim da izdrže tokom svakodnevnog treninga kako za nove tako i za iskusne trkače.

Ako tražite izdržljivost koja vašem trčanju daje beskrajnu amortizaciju i prostrano pristajanje, ASICS GEL-Nimbus 24 je za vas. ASICS je dodao svoju FF BLAST PLUS penu na međuđon čineći ovo najmekšom i najlakšom verzijom Nimbusa do sada. Dok mnoštvo amortizera čini ove patike super mekim, nećete se osećati kao da tonete u zemlju dok trčite.

Između udobnog kroja i raznovrsnih mogućnosti, ASICS GEL-Nimbus 24 je savršen za različite potrebe trkača.

Asics Gel Nimbus 24 za žene u Intersportu – OVDE

Hoka Clifton 8 – najudobnija lagana patika

HOKA Clifton 8 je jedna od najboljih patika za trčanje za svakoga ko zahteva udobnost, amortizaciju, apsorpciju udara i prostrano pristajanje.

Hoka clifton 8 su najbolje patike za trčanje u 2022
Hoka Clifton 8 – muški model
Hoka Clifton 8 – Ženski model

Na klasičan HOKA način, Clifton 8 se može pohvaliti debelom gomilom EVA pene za vrhunsku udobnost iz kilometra u kilometar. Ali nemojte dozvoliti da vas visina đona zavara, Clifton je veoma lagan i energičan, tako da ne morate da menjate patike između dana oporavka i tempo trčanja.

Bez obzira na oblik vašeg stopala, HOKA Clifton 8 je dizajniran sa prostranim delom za prste i proširenom petnom kragnom za smeštaj širokog spektra stopala bez neprijatnog trljanja.

Hoka Clifton 8 za muškarce u Intersport-u – OVDE
Hoka Clifton 8 za žene u Intersportu – OVDE

Nike Air Zoom Pegasus 39 – igrač za svaku namenu

Nike Air Zoom Pegasus 39

Patika u kojoj treniraju elitni trkači, ali i rekreativci koji trče samo par puta nedeljno, Nike Air Zoom Pegasus 39 je sveprisutan zahvaljujući svojoj svestranosti i privlačnom dizajnu.

Nike React pena vam pruža udobnost i amortizaciju, dok dve Zoom Air jedinice u prednjem delu stopala i pete dodaju snagu vašem koraku kako biste imali energije tokom kilometara koje prelazite. Pegasus 39 je svestrana patika koja može sa lakoćom da pređe veliku kilometražu ili da se bavi unakrsnim treningom i sesijama snage.

Odlična stvar za hladne dane i zimski period je i to što možete da nabavite SHIELD verziju Nike Air Zoom Pegasus 39, koji je otporan na vodu.

Nike Air Zoom Pegasus 39 za muškarce – OVDE
Nike Air Zoom Pegasus 39 za žene – OVDE
Nike Air Zoom Pegasus 39 SHIELD za muškarce – OVDE
Nike Air Zoom Pegasus 39 SHIELD za žene – OVDE

U kojoj patici ste najbolje trenirali ove godine?

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Povezani članci

Vesti

Nenad Zivkovic je 11. decembra istrčao deonicu od Kruševca do Kopaonika u dužini od 84km sa ukupnim usponom od 2000mnv. Izabrao je baš ovaj...

Vesti

Tifanne Thayme, Kanađanka koja živi u Dubajiu, je oborila Ginisov svetski rekord (očekuje ratifikaciju) na Adnoc Abu Dhabi maratonu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u...

Vesti

Diana Kipyokei je suspendovana na šest godina (zajedno sa Purity Rionoripo – 5 godina), a titula sa Bostonskog maratona 2021. joj je oduzeta. Naime,...

Najave trka

43. Somborski polumaraton održaće se u nedelju 14.05.2023. na stazi koja je dobila se međunarodni sertifikat od Svetske atletike (num. SRB2022-267). Sledeće godine vas...