blank
Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Kako se obući za trčanje u zavisnosti od spoljne temperature?

Sigurno ste postavili pitanje sebi: Kako se obući za trčanje za ovu tempereaturu?

Ne postoji loše vreme, samo neadekvatna oprema!

Kada ste krenuli na trčanje imali ste osećaj da vam je duks neophodan jer je napolju pomalo hladno. Ipak, posle par minuta trčanja shvatili ste da vam je previše vruće sa duksom. 

Napravili ste jednu od uobičajenih grešaka, ova tabela će vam pomoći da je izbegnete sledeći put.

Oblačenje za trčanje u zavisnosti od vremenskih uslova

Kada trčimo leti, po visokim temperaturama, često vidimo oko nas ljude koji trče u neadekvatnoj garderobi. Slično je i u proleće, zimu i jesen – baš zbog toga je ova tema aktuelna iz godine u godinu. Zato je važno znati kako se obući.

Kreirali smo jednostavnu tabelu:

Tabela je veoma jednostavna, zaboravite šta oblačite kada idete na posao ili u grad, ako trčite, biće vam toplije u proseku za 10 stepeni.

Ako na trčanje idete ujutru od 7h ili 8h, zanemarite što piše 20C na termometru. Vaš subjektivni osećaj će biti kao da je 30 stepeni.

Ako trčite u brdima, i menjate nadmorsku visinu, tu je situacija malo drugačija, i uvek treba imati šuškavac pri ruci, naročito u visokim predelima gde se vreme brzo može promeniti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

U gradskim uslovima, i na treninzima koji ne traju po nekoliko sati, možete da se malo opustite, i potpuno vodite gornjom tabelom.

Jednostavno, praktično od proleća zaboravite na duge rukave i helanke (osim ako duva jak vetar). Razgolitite se i ne zaboravite da se štitite od sunca.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

* BEOGRADSKI MARATON *

Ova priča je verovatno dobro poznata svakom trkaču koji ima iskustva sa trkama: dolazite na trku, počinjete da se raspakujete i shvatate da ste...

* BEOGRADSKI MARATON *

Intersport je tehnički sponzor 35. beogradskog maratona. U sklopu svog učesničkog paketa svaki trkač će dobiti vaučer koji donosi 30% popusta u Intersport radnjama...

Oprema za trčanje

Kada se spoje kiša i trčanje, najteži deo je napraviti prvi korak i izaći napolje, posle toga sve je lakše i vredi truda. Samo...

Oprema za trčanje

U mnogim mestima širom zemlje i regiona, zimsko vreme je već stiglo, a ako još nije pogodilo mesto gde živite, na putu je. Zato...