Sports Tracker je jedna od brojnih aplikacija za pametne telefone, koja beleži vaše sportske aktivnosti. Ne nudi ništa revolucionarno, kretanje se beleži na mapi (google maps) uz pomoć gps satelita. Kad završite vežbanje, imate u posedu mapu kretanja i dijagrame koji sadrže važne podatke kao što su: dužina, prosečna brzina, min i max tempo , utrošena energija , varijacija nadmorske visine, otkucaji srca ukoliko koristitie HRM i slično.

Jednostavna za korišćenje

Lako možete da vodite i dnevnik vežbanja, dodati podatke o vašoj telesnoj težini i pratiti napredak, ubaciti u podsetnik neko važno dešavanje ili pak plan treninga. Podaci se čuvaju u XML fajlovima, i lako ih je eksportovati ili podeliti sa nekim ko nema Sports Tracker.

Takođe aplikacija je kompatibilna sa nekim uređajima za praćenje otkucaja srca. Ja koristim Polar Wearlink , a sa njihovog sajta se može naručiti i Sports Tracker HRM. Ukoliko se koristi HRM koji nije kompatibilan sa aplikacijom, postoje dodatni programi koij će omogućiti analizu podataka.

Lep dizajn

Ova aplikacija na mom HTC telefonu izgleda odlično, našminkalna je ali pored toga i prilično pouzdana, precizna i jako dobra za praćenje napretka vaših treninga. Mene uvek motiviše kada primetim da trčim brže u odnosu na neku prethodnu sesiju, ili kad vidim jasan napredak po nedeljama ili mesecima.

Ako redovno partite treninge, imaćete tačan uvid u broj pređenih kilomentara, koliko ste u kojoj zoni otkucaja srca trenirali, da li ste ispunili svoje ciljeve za određeni period. Sitnice kao što su korišćenje kamere ili slušajne muzike bez prekida praćenja treninga dosta znače. A da, aplikacija je besplatna, što je takođe važan faktor!

Društveno pogodna

Postoji opcija Upload to service tj na Sports Tracker web site ili na Facebook, sa različitim nivoima privatnosti. Sports Tracker je zamisljen kao aplikacija sa razvijenom socijalnom komponentom. Na sajtu mozete kreirati svoj profil i imati prijatelje, podržavati jedni druge u svojim sportskim ciljevima. Takođe možete videti mape drugih ljudi i dobiti inspiraciju za neku novu aktivnost u vašem gradu, novu rutu za trčanje ili vožnju bicikla. Nisam sigurna koliko je ovo zaživelo, pretpostavljam da zavisi od regiona, ali je interesantna ideja u svakom slučaju.

Prostor za napredak aplikacije

Za moj ukus ova aplikacija ima dosta pozitivnih strana . Pored kratkih afera sa nekim drugim aplikacijama kao što je Run Keeper , koristim je već skoro 2 god. Međutim ima i par negativnih stvari koje ovde vredi napomenuti. Kao prvo ne postoji autosave opcija, sto znači ako vam se isprazni baterija telefona, ništa neće ostati sačuvano.

Po mom mišljenju velika mana je nepostojanje opcije za kreiranje treninga za trčanje intervala. Dosta korisnika traži da to bude deo neke od narednih verzija, i ja se nadam da će tim zadužen za razvoj to uzeti u obzir. Dva ili tri puta mi se desilo da sam imala neke blesave brzine zabeležene ( na preimer 230 km na h u toku vožnje bicikla) ali to su samo pikovi koji se retko dešavaju, stoga nisam pridalvala neki značaj toj pojavi.

Zahvljujemo se Saši Šolujić na ovom pregledu aplikacije koja vam može pomoći pri arhiviranju i planiranju vaših treninga.