Adidas Kanadia TR7 - najbolja investicija u trejl!
vodootpornetopleizdržljivepriuštive
treba im vremena da se razgaze malo tvrđi đon
85%Overall Score
Reader Rating 6 Votes
58%

Ako bih izabrao jednu patiku koja me je do sada najviše pozitivno iznenadila, to bi onda bila (naizgled) ni po čemu posebna Adidas Kanadia 7. Kupio sam je na jesen 2016. sa namerom da je nosim po gradu zimi, da mi služi kao zamena za teške cokule.

Nisam ni slutio da se neću odvajati od nje sledećih godinu i po dana!

O patici

Kanadia7 (sada je aktuelna Kanadia 8) teži oko 360 g, što je svrstava u teže patike za trejl i planinarenje. Presvučena je goroteksom koji stvarno dobro radi svoj posao – sačuvala mi je stopala od kiše i snega mnogo puta.

To takođe znači da je leti bila topla, ali šta je tu je. Kramponi su duboki oko 5 mm, postavljeni u oba smera, pa patika odlično prijanja za sve podloge, a namena joj je višestruka – trčao sam u njoj trejlove, kroseve, čak i kraće trke na asfaltu, pešačio i planinario širom Srbije i CG.

Đon je malo tvrđi, i treba joj vremena da se razgazi – posle prvih par dana nošenja došlo mi je da je vratim u radnju! Ali drago mi je što nisam jer se pokazala kao pouzdan saputnik tokom brojnih putovanja.

Osnovni podaci o patici:

  • Težina: oko 360 g muški, oko 320 g ženski model
  • Pad: 11mm
  • Pronacija: neutralna
  • Namena: kraći trejlovi, pešačenje, planinarenje
  • Podloga: suva i vlažna zemlja, šumski / planinski teren

Zaključak

Kanadia Tr7 sigurno nije ni najlakša ni najmekša patika za trejl ali ima svoje atribute, a to su vodootpornost, trajnost, raznovrsnost upotrebe i priuštivost. Ona je favorit iz senke, volksvagen / fića u svetu patika na kojeg se možete osloniti, radilica koja savladava sve prepreke. Topla preporuka!

 

Do daljeg čitanja, N. R.