Nordijsko hodanje

Škola nordijskog hodanja – sport koji je osvojio Beograđane

Nema komentara

Upis u Školu nordijskog hodanja je počeo! Klub nordijskog hodanja “Nordijac” otvorio je poziv za nove polaznike koji žele da nauče nordijsko hodanje i treniraju kroz program koji traje 16 nedelja.

Šta je nordijsko hodanje?

Milioni ljudi širom Evrope otkrili su benefite Nordijskog hodanja. Nastalo u Finskoj krajem 90-ih kao dopunski trening za skijaše u letnjem periodu ovaj sport je u protekle dve godine osvojio Beograđane i Beograđanke najpre kao aktivnost koja se može praktikovati svuda, ali i zbog benefita koju ima za zdravlje.

Ovaj sport angažuje celo telo i čak 90% mišića, a nema rizika od povreda.

Nordijsko hodanje je namenjeno svima koji su godinama neaktivni, totalnim početnicima i svim uzrasnim kategorijama. Osobe sa viškom kilograma, oni koji imaju problem sa zglobovima, lošim držanjem, dijabetičari i srčani bolesnici će za svoje zdravlje imati mnogo blagodeti ukoliko praktikuju ovu fizičku aktivnost na otvorenom.

Upis u Školu nordijskog hodanja

Upis do 2. oktobra!

Preko 1000 Beograđana i Beograđanki prošlo je kroz Školu nordijskog hodanja, a jedna od njih je i Zorica Bogdanović koja je podelila svoje iskustvo:

Ja sam prezadovoljna! Osećam se mnogo svežije, s obzirom na koronu koja nas je toliko stopirala, odjednom sam dobila toliko veliku volju da treniram, da se krećem. Prezadovoljna sam što su vežbe na otvorenom, imamo pun ugođaj. Treneri su sjajni! Svima preporučujem da pokušaju, dođite – nećete odustati!

Istraživanja su pokazala da je i do 46% efikasnije od običnog hodanja. U prosečnom treningu, koji traje 45 do 60 minuta, potroši se između 400 i 800 kalorija. Obično hodanje istom brzinom sagori 280 kalorija.

Program škole vode školovani instruktori, profesori fizičke kulture sa DIF-a (Fakultet za sport i fizičku vaspitanje na Košutnjaku) koji su obučeni za rad i treninge u oblasti nordijskog hodanja i rekreacije svih starosnih grupa.

Prijave za novu, jesenju sezonu traju do 2. oktobra, kada će biti održan i upis novih članova u BRC Runners Hub-u (ulica Tadeuša Košćuška 78, na keju).

Stigao je NORDIJAC: Prvi klub nordijskog hodanja u Srbiji
2023. je godina aktivnih Beograđana! Ne propusti prolećni kurs Škole nordijskog hodanja!
Tags: , ,

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed