Connect with us

Hi, what are you looking for?

* Naslovna

Proglašavamo mesec mart mesecom početaka! Zašto je svako od nas uopšte počinjao da trči?

Pošto je januar imao 300 dana, a februar je trajao 6 dana, produktivna godina konačno može da počne!

Tokom prvog meseca u godini novčanik nam se razvuče (isto kao i školski raspust u februaru) i istanji se do cepanja. A u februaru kažemo: “Au, već prošao ceo januar, sada moram da počnem ispočetka!”. Ali avaj – februar se završi pre nego što smo pošteno vezali pertle i krenuli napolje! A još silni izgovori – retrogradni merkur, virusi, pretoplo vreme za ovo doba godine – ma sve nam stoji na putu da počnemo!

Zato još uvek nije kasno da preispitamo svoje “novogodišnje rezolucije”. Vratimo se na 3 stvari koje je trebalo da upamtimo pre 2020!

A sada – primenimo! Na posao, na porodični život, na brigu o sebi!

Proglašavamo mesec mart mesecom početaka!

Sada je pravo vreme za sve. Nije sutra. Zaboravite da je trebalo juče. Sada.

Oni koji su trkači sa stažom znaju da je najlakše početi od sebe, sa trčanjem! Ako želimo novu rutinu, novu podlogu za sve izazove koje smo postavili, najmanje što možemo da uradimo je da navučemo patike i izađemo napolje! I sutra ponovo, pa prekosutra opet. I sve ostalo prati taj momentum – imunitet jača, na poslu smo energičniji, za društvo smo raspoloženiji…

Ako spadate u grupu onih koji nisu osetili tu “lakoću” pokretanja – jednostavno pregrmite to! Teško je izaći sam – onda nađi društvo. Ako je teško istrčati 300 metara, onda istrči 100m.

Advertisement. Scroll to continue reading.

U prilog tome da se samo treba pomaći govori i fizika, ostavljam vam ovde Njutna da podseća na to (iako nije mislio na trčanje ili mršavljenje, telo je telo):

Svako telo koje miruje teži da ostane u stanju mirovanja i svako telo koje se kreće teži da nastavi da se kreće istom brzinom i u istom smeru ukoliko na njega ne deluje neka sila koja ga prinudi da promeni stanje mirovanja tj. jednolikog pravolinijskog kretanja.

Masa tela je mera za inertnost tela. Njutnovi zakoni kretanja

Dakle, proleće počinje sa trčanjem!

Nije važno što proleće nije još počelo, izazovite sebe da na proleće već budete osoba kakva želite da budete! Osoba koja svakog dana stvara minimalni, gotovo nevidljivi napredak.

Redakcija Trčanje.rs želi da “pogura” neke od vas kojima je podrška potrebna! Želimo da počnete sa trčanjem, ili se vratite trčanju, oba su podjednako jednostavna a deluju teško. Evo kako:

Zašto smo počeli da trčimo?

Izazivamo sve trkače Beograda da podele svoje prve trkačke fotografije i ispričaju zašto su počeli da trče!

U saradnji sa Beogradskim trkačkim klubom pokrećemo izazov na društvenim mrežama!

Najbolju priču nagradićemo sa 3 besplatne školarine za BRC Školu trčanja ovog proleća!

Eto prilike za najbolji poklon ikada! Najzanimljiviju priču ili fotku nagradićemo sa 3 školarine, a dobitnik/ca odlučuje da li će jednu iskoristiti lično ili će pokloniti sve tri. Izazov traje do 20.03.2020. odnosno do početka proleća, kada objavljujemo dobitnike!

Editors note: zbog novonastale situacije i odlaganja početka BRC Škole trčanja, produžavamo i izazov do kraja aprila!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pripremite najstariju trkačku fotografiju koju imate, očekujemo svakakve priče! I mi ćemo izazvati naše kolege da pokažu bisere svoje arhive.

Ovo je prva fotografija na sajtu Trčanje.rs, april 2009. Veki na Bg maratonu – deveti kilometar, a već je pakao! Istrčao je svih 42,2

Da biste učestvovali u izazovu – posetite naše društvene mreže i upoznajte se sa pravilima igre. Sami pokrenite lavinu dobre energije u svom okruženju, nemojte čekati da vas neko drugi izazove!

Trčanje.rs na Instagramu

Trčanje.rs na Fejsbuku

A ako se pitate zašto ovo radimo – BITKA ZA KRETANJE je odgovor! A i biće zabavno videti sve te retro outfite i čuti razne inspirativne priče.

Click to comment

Uključi se u diskusiju

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Trčite li vi po kiši?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Povezani članci

Vesti

Svečanost pod nazivom “Heroji su među nama” koju organizuje Beogradski maraton, ove godine obeležila su priznanja za pojedince i organizacije koje su doprinele razvoju...

Zdravlje

Sedeći život može biti opasan po zdravlje. Što manje sedimo ili ležimo tokom dana, veće su nam šanse za dug i zdrav život. Ako...

Polumaraton

Još uvek sumiramo utiske! Vikend za nama je bio više nego putovanje na trku! Objave na mrežama i komentari naših članova govore da je...

Blog & Kolumne

Imam ga u rukama. Napokon. Moj trkački dnevnik je odštampan i ukoričen i držim ga u rukama. Sretna sam zbog toga. Simpatičan mi je...